Pisteet jäivät Pihtiputaalle

20.2.2021

Aloitukseen Anni, Riikka, Hilkka, Emppu, Eve, Pilvi ja liberot Ansku ja Pepi. Kotijoukkue tuli otteluun kovalla sykkeellä ja napsi nopeasti pisteitä kovan syötön avulla. Puijo sai kuitenkin pian pelistä kiinni ja rohkea syöttöpeli tuotti tulosta, erän loppupuolella oltiin hienoisessa johdossa, mutta Ploki sai kurottua eron kiinni. Vuoroin taisteltiin eräpallotilanteeseen, virheet kostautuivat eikä erää saatu katkaistua. Ploki sai myös mahdollisuutensa ja viimein tilanteessa 31-29 pisti erän poikki. Molemmilta hyvää syöttö ja hyökkäyspelaamista erässä.

Toiseen erään sama aloitus. Ploki aloitti ensimmäisen erän tapaan rohkeasti, Puijo taas kadotti pelin otteen täysin, vastaanoton kanssa hankaluuksia, hyökkäyksessä ei saatu tapettua palloa, virheitä ja hätäilyä. Ploki rallatteli helppoa erävoittoa kohden. Carina erässä Annin paikalle, Peliin ei saatu kohennusta ja helppo erävoitto 25-15 Plokille. Erän joukkuetilastot 10/-4.

Kolmanteen erään Carina jatkoi passarin paikalla. Ploki aloitti jälleen vahvasti vieden erän alkupuolta rohkealla pelillään. Taas taisteltiin hyvällä syöttöpelillä itsemme takaisin peliin. Erä kulki tasaisemmin, mutta loppupuolta kohden Plokin ulkomaalaiset pelurit saivat survottua lyöntejään läpi torjunnan. Anni ja Pihla tuplavaihdolla kentälle. Kirittiin lähelle, mutta ei päästy tasoihin, Ploki voittoon 25-20. Erässä Plokin hyökkääjiltä kovat tappoprosentit, Puijon lukemien painuessa vieläkin alhaisemmaksi.


Tänäänkin olisi ollut tarjolla pisteitä, mutta tasaisuuden puuttuessa kentältä, ei ilmaisia pinnoja tässä sarjassa ole luvassa. Vastustajan hakkuri saatiin pimennettyä hyvin, mutta yleispelaajat tekivät yhteensä 36/+20. Tiedettiin kyllä hyvin miten vastustaja pelaa, mutta fokus ja rauhallisuus kentällä ei riittänyt loppuun asti. Puijon hyökkääjillä oli myös hankaluuksia löytää hyvää rytmiä passareiden kanssa, eikä tarvittavilla hetkillä päästy riittävän tehokkaasti hyökkäämään. Pelin parhaana palkittiin Hilkka, Plokilta Jaidyn Blanchfield. Huomenna jo uusi mahdollisuus pudotuspelipaikan metsästykseen, kun Puijo kohtaa LP Kangasalan kotikentällään.


Valmentaja- ja pelaajakommentit

Valtteri Jääskeläinen, LiigaPloki:
- Saimme hyvän lähdön avauserään, mutta Puijo kiri kovilla syötöillä johtomme kiinni. Uskottiin kuitenkin omaan tekemiseen ja käännettiin erä meille. Se ruokki hyvin toista erää. Se oli joukkueelta ehjää tekemistä. Kolmas erä oli vastaanvanlainen kuin ensimmäinen.

- Tämä oli joukkueen voitto. Erityisesti Jaidyn Blanchfield teki valtavan määrän töitä joukkueelle. Lauren Matias oli tehokas kolmannessa erässä. Päävalmentajan tehtävät ovat alkaneet sujua jo paremmin. Ensimmäinen peli oli vielä shokki, mutta nyt tästä voi ottaa jo ilon irti. Toivotaan, että Mikko paranee pian kuntoon.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley:
- Ensimmäisen erän häviäminen lamaannutti meidät toisessa erässä. LiigaPlokin kokeneet ulkkarit tekivät tärkeitä pisteitä ja meidän ote lipsui ja emme tehneet riittävästi fiksuja ratkaisuja. Tekemisiin tuli kiire ja se näkyi virhesumina. Lentopallo on "pääpuolen peli".

Senni Virtanen, LiigaPloki:
- Ensimmäinen erä oli vielä hakemista. Lopussa kaivettiin kuitenkin tärkeä avauserä meille. Olen ylpeä joukkueestani.

Emilia Kääntä, Puijo Wolley:
- Pelimme oli liian ailahtelevaa. Tasaisuus puuttui joukkueelta. Tämän vuoden aikana olen kehittynyt yleispelaajana.

Tilastot

Parhaat pelaajat:
Jaidyn Blanchfield, LiigaPloki
Hilkka Hujanen, Puijo Wolley

Ottelun tilastonostoja
* Puijo Wolley on hävinnyt 7 edellistä peliä
* Puijo Wolley ei ole voittanut yhtään vierasottelua liigahistoriassa (0-25). Sarjapisteitä on tullut kolme
* Kaikkien aikojen kohtaamiset LiigaPlokille 7-1, Pihtiputaalla 3-0

LiigaPloki - Puijo-Wolley
3-0 (31-29, 25-15, 25-20)
Ploki: Blanchfield 20/+12,Matias 16/+8,Keene 8/+7
Puijo: Hujanen 13/+7,Kääntä 13/+4,Kettunen 7/+4
Ässät 8-9, syöttövirheet 7-9, torjunnat 7-3, hyökkäys% 43-35, vastaanotto% 39-45

Pistekilpailu:
3 Blanchfield Ploki
2 Matias Ploki
1 Keene Ploki

PROlibero
Virtanen Ploki