Otteluraportti Puijo Wolley 3 - 2 LiigaPloki (21-25, 25-20, 23-25, 25-18, 15-9)

Avauskokoonpanot:
LiigaPloki: Kähkölä, Kenjalo, Mikkonen, Hakonen, Rammelsberg, Ellis ja Joensalo (L)(C)
Puijo: Autere, Kääntä, Palmer, Räty, Tikka, Dambrehte (C) ja Help sekä Hartikainen (L)

Puijon alku oli uninen ja joukkue käytti ensimmäisen aikalisänsä jo tilanteessa 0-4. Tilanne tasoittui muutamalla laatutorjunnalla ja -hyökkäyksellä. Aniah Palmerin ässän myötä kotijoukkue kävi pisteen päässä 7-8, mutta LiigaPloki onnistui pysymään keulilla. Keskipelaajat Taija Tikka ja Aliisa Kähkölä hyökkäsivät peräkkäin joukkueilleen pisteet, joiden jälkeen erä oli luvuissa 9-12. Tikan hyökkäysvirheen jälkeen Pekka Seppänen puhutteli joukkuettaan toistamiseen luvuissa 11-15. Syöttövuorossa olleen Duska Kenjalon hermot kestivät ja hän syötti kaksi peräkkäistä ässää netdropilla ja aivan takarajalle. Puijo ei onnistunut saamaan draivia päälle ja Emma Ellisin hyökkäys- ja torjuntapisteiden myötä peli oli 11-19. Puijon passari Liina Räty syötti mainion vuoron, jonka aikana LiigaPloki käytti molemmat aikalisänsä ja kotijoukkue kiristi pisteet 18-21:een. Kiri jäi kuitenkin kesken ja erän vei vierasjoukkue 21-25.

Toinen erä alkoi tasaisemmin ja kuskin paikan otti Puijo. Venla Huomanin ja Palmerin hyökättyä onnistuneesti erä oli tilanteessa 12-9 ja Hakan Can Turan valitsi aikalisän. Palmer pääsi pommittamaan vielä yhden niitin LiigaPlokin kenttään, mutta Emma Ellis vastasi hyökkäys- ja torjuntapisteillä, joiden jälkeen Seppänen piti aikalisän tilanteessa 13-11. Pisteen ero Ellisin hyökkäyksellä, mutta tasoihin pihtiputaalaiset eivät päässeet. Pisteissä 18-14 Can Turan pyrki katkomaan hyvin syöttävän Rädyn vuoroa aikalisällä, ja Kaley Rammelsberg hyökkäsikin seuraavan pinnan vierasjoukkueelle. Loppujen lopuksi LiigaPloki pääsi parikin kertaa pisteen päähän, mutta Puijo onnistui pitämään johtoaseman. Erä päättyi 25-20.

Pitkän erätauon jälkeen joukkueet pelailivat tasaisesti tilanteeseen 6-6 asti, mutta Kähkölän syöttövuorolla LiigaPloki harppasi neljä pistettä keulille. Vieraat kävivät jo 8-13 keulilla, mutta eivät päässeet täysin karkaamaan, ja Puijo pääsi tasoihin 14-14 Emilia Käännän ässäsyötöllä. LiigaPloki pääsi taas 16-18 etumatkalle, kun joukkue sai tehokkaan Ellisin hyökkäämään etukentälle. Mainiosti esiintynyt Oona Rasinperä vei vieraat jo 19-23 johtoon, ja Puijo käytti jäljellä olevan aikalisänsä. Seuraavassa pallossa Rasinperä oli hieman huolimaton, jonka jälkeen syöttämään pääsi hakkuri Megija Dambrehte. Kääntä ja Palmer hyökkäsivät Puijon pisteen päähän 22-23, mutta vieraat pääsivät seuraavaksi kiinni eräpalloon. Puijo selvisi vielä LiigaPlokin haparoinnin ansiosta, mutta toinen eräpallo toi tuloksen ja erä päättyi Kähkölän torjuntaan 23-25.

Neljännessä mentiin lujaa. Puijo kahmaisi selvän 8-2 johdon mm. Tikan kahdella ässällä ja Autereen kahdella torjunnalla. Puijo sortui erän puolivälissä runsaisiin virheisiin ja LiigaPloki kävi Iida Mikkosen ässän myötä lähimmillään parin pinnan päässä 14-12. Kotijoukkue toipui virhesumastaan ja tarjoili Palmerin hyökkäysonnistumisten tahdissa illan parasta peliään. Ella Autereen ässä päätti erän lukuihin 25-18.

Pätkäerä käynnistyi pitkällä ja jännittävällä pallolla, jonka päätteeksi Tikka käytti torjunnan käsiä hyväkseen ja hyökkäsi avauspisteen Puijolle. Megija Dambrehten neljäs syöttö oli ässä ja peli kotijoukkueelle 4-0. LiigaPlokin aikalisän jälkeen latviattaren syöttöputki katkesi Duska Kenjalon hyökkäyspisteeseen. Puijo onnistui ajoittaisesta haparoinnista huolimatta pitämään hajurakoa vähintään parin pisteen verran. Käännän hyökättyä paipilla tilanteeksi 7-3 vieraat pitivät toisen aikalisän. Passari Räty viihdytti yleisöä kasvattamalla johtoa 8-3:en vippaamalla pallon parkettiin toisella kosketuksella. Myös vieraat innostuivat tuosta ja peli oli hetkessä 8-6: Puijon aikalisä, jonka jälkeen kahdella peräkkäisellä hyökkäysvirheellä peli tasan. Puijo keulille 9-8 ja syöttämään Räty. Ässäsyötön jälkeen pitkä pallo, joka päättyi kentälle tulleen Selma Räsäsen torjuntapisteeseen 11-8. Autere puolestaan torjui Puijon ottelupalloon 14-9. Ottelu päättyi harmillisesti LiigaPlokin virheelliseen vastaanottojärjestykseen.

Ottelun lehdistötilaisuus Ruutu-tallenteen lopussa.