LP Kangasala 2 - 3 Puijo Wolley (26-24, 25-18, 23-25, 24-26, 6-15)

Avauskokoonpanot:
Kangasala: Rekola, Peura, Jalonen, Laukkanen, Pyhäjärvi, Joki ja Penttilä (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Palmer, Räty, Tikka, Räsänen ja Help (L)

LP Kangasala sai alkuun pari pistettä hieman helposti, mutta Puijo pääsi rytmiin kiinni. Ottelun merkitys näkyi pienenä hermoiluna molempien joukkueiden otteissa, kuopiolaisilla ehkä hieman enemmän. Puijon vastaanoton horjahtaessa vastustaja pääsi 10-7 -johtoon, ja oli ottelun ensimmäisen aikalisän vuoro. Passari Liina Rädyn toisen kosketuksen tarjoilu ei jäänyt kenttään, ja Viivi Pyhäjärvi sai syöttää vielä kerran. Puijo heräsi hieman unisen alkunsa jälkeen ja sai tasoitetuksi pelin 11:ssä pisteessö, seurauksena vastustajan aikalisä. Seuraavana nähtiin ottelun toistaiseksi upein taistelupallo, joka päättyi Puijon eduksi. Savolaiset kävivät 12-15 -johdossa, mutta passari Emmi Jalosen syöttövuorolla Kangasala pääsi tasoihin. Puijon johtaessa 17-18 Arttu Keränen marssitti kentälle puolustusspesialisti Inka Sairialan Neea-Maria Joen tilalle, ja Kangasala paineli 20-18 -johtoon. Selma Räsänen kiristi kakkospuolen hyökkäyksellä tilanteeksi 21-20 ja Puijon tuplavaihdolla kentälle Piper Matsumoto ja Megija Dambrehte. Yleispelaaja Käännän ässäsyötöllä pieteiksi 22-23 ja LP Kangasalan aikalisä. Aniah Palmer iski savolaiset torjunnan käsien kautta eräpalloon 22-24. Kangasalan kentälle marssivat Iina Andrikopoulou ja Petra Salmela. Ada Peuran netdrop-ässällä tasatilanteeseen 24-24, Joen torjunnalla 25-24 ja erä 26-24 Kangasalalle Palmerin hyökättyä pitkäksi.

Myös toisen erän alussa kuopiolaiset jäivät altavastaajaksi, mutta 7-4 oli Puijon voittama piste, joka sytytti koko hallin. Pitkässä pallossa libero Veera Help sai tukun puolustusonnistumisia ja se päättyi lopulta Ella Autereen hyökkäyspisteeksi. 9-4 ja Puijon ensimmäinen aikalisä. Selma Räsänen iski kavennuksen 9-5, mutta syötti seuraavan pallon verkkoon. Pyhäjärven syöttö putosi ässäksi Puijon kenttään, 12-5 ja Seppänen otti tuplavaihdolla kehiin Matsumoton ja Dambrehten. Tikka hyökkäsi kavennuksen 13-6, mutta Puijon peli ei lähtenyt lentoon ja Kangasala nautti tilanteesta. Palmerin terävällä hyökkäyksellä ja Autereen torjunnalla tilanne kaventui 14-9:ään, mutta sen jälkeen Kangasalalle kolme pistettä putkeen. Dambrehten torjunnalla 17-10 ja tuplavaihto takaisin. Vastustaja pääsi jo 20-13 -johtoon, kun Laura Laukkasen syöttö jäi ässäksi. Puijon aikalisä, ja lukuja saatiinkin kaunisteltua 18 pisteeseen asti, mutta Neea-Maria Joki naulasi erän päätökseen hyökkäyksellään.

Pitkän tauon jälkeen Puijo aloitti pirteämmin, mutta Joen syöttövuorolla peli tasoittui viidessä pisteessä. Ottelua miteltiin tasaisesti ja molempien joukkueiden varmistuksessa oli horjahtelua. Kangasalan päästettyä Liina Rädyn syötön raakana kenttään savolaiset johtivat 7-10 ja savolaistaustainen Arttu Keränen otti aikalisän. Seuraava pitkä pallottelu päättyi lopulta Kangasalan eduksi, mutta Palmer pommitti johdon taas kolmeen 8-11. Peuran syöttäessä vastustaja pääsi tasoihin 11-11, mutta syöttövuoro päättyi verkkosyöttöön. Seuraavan pisteen hyökkäsi hyvää ottelua pelannut Räsänen kakkosesta. Puijo pääsi 12-15 -johtoon ja kävi puolustamaan asemiaan. Kangasala kiristi pelin 15-16:een ja Puijo tuumaili taktiikkaa aikalisällisen, jonka jälkeen Laukkanen tekikin syöttövirheen. Peuran torjunnalla ja Rekolan hyökkäyksellä kolmesta metristä peli tasan 17. Puijo pikaisesti keulille 17-20 ja Kangasala aikalisälle. Matsumoton syöttövirheellä, loppueräksi kentälle otetun Andrikopouloun hyökkäyksellä ja Joen torjunnalla tasan 20. Tasan 21:een Räsäsen torjunnalla. 22-21 Räsäsen hyökkäys pitkäksi. Tasan 22 Räsäsen hyökkäys kenttään. 22-23 Kastarisen hyökkäys pitkäksi. Tasan 23 Iinan syöttö verkkoon. Puijo eräpalloon Kangasalan mentyä Taija Tikan huijaushyppyyn verkolla ja päästettyä pallon putoamaan kenttäänsä. Erä Puijolle 23-25 Räsäsen ässällä ja tuuletukset olivat totutun pirteät.

Neljännen erän alussa pallot pomppivat vastustajan piikkiin. Pyhäjärvi onnistui torjumaan yksin Tikan hyökkäyksen, jonka jälkeen pisteet 6-2. Selma Räsänen haki hankalasta paikasta taitavasti torjuntakosketuksen, josta pallo päätyi rajojen ulkopuolelle, kavennus 8-6:een. Puijolta nähtiin muutamia nokkelia pisteitä, mutta Kangasala onnistui kasvattamaan johdon tilanteeksi 14-10. Puijo onnistui nausemaan useiden Kangasalan virheidenkin siivittämänä pisteen päähän 15-14 ja Keränen otti aikalisän. Tasoihin ei päästy, kun Pyhäjärvi iski seuraavan jyrkkään viistoon nelosesta. Kangasala sai pienen johdon, mutta Puijo kuroi jälleen pisteen päähän 17-16. Myöhemmin 19-18, mutta jälleen Joelta onnistunut hyökkäys. 20-20 -tasoihin päästiin viimein Palmerin hyökkäyksellä.Tikan ässäsyötöllä 21-22 ja Kangasala aikalisälle. 21-23 vastustajan virheellä ja Iina Andrikopoulou kentälle. Hänen hyökkäyksellään tilanne kaventuikin heti. Tasoihin 23 Palmerin hyökkäysvirheellä ja Puijon aikalisä. Ottelupallo 24-23 vastustajalle Palmerin hyökättyä torjuntaan, mutta erä jatkopalloille Puijon voitettua seuraavan pitkän pallon. Puijo sai lopulta eräpallon Palmerin hyökkäyksellä. Erä päättyi Puijolle Emmi Jalosen passattua sääntöjen vastaisesti verkon yllä.

Ratkaisuerä käynnistyi Tikan hyökkäys- ja Peuran syöttövirheillä, 1-1. Joki hyökkäsi vastustajan johtoon, mutta Jalonen syötti pitkäksi. 3-2 Joen heitettyä pallon Puijon kenttään ja tasoihin saman naisen syöttövirheellä. Kangasala pääsi neljään pinnaan, mutta sen jälkeen Puijo olikin parempi kaikessa. Vastustaja pääsi kahden pisteen päähän 6-8 Matsumoton virheellisellä passilla ja Puijon aikalisälle. Trilleripallon jälkeen 6-9, jonka jälkeen Kangasala teki kaikkensa, mutta ei saanut palloa kuolemaan, vaan sortui virheisiin. Autereen kahdella torjunnalla ottelupalloon 6-14. Ottelu päättyi verkkokosketukseen Kangasalan puolella ja Puijo juhli.