Otteluraportti Puijo Wolley 1 – 3 LP-Vampula (20-25, 20-25, 26-24, 19-25)

Avauskokoonpanot:
LP-Vampula: Biberdzic (C), Brennan, Kuusela, Kukkonen, Jones, Vikstedt ja Minkkinen sekä Naasko (L)
Puijo Wolley: Autere, Kääntä (C), Huoman, Räty, Tikka, Räsänen ja Hartikainen (L)

Ottelun alku oli Puijon silmin nähtynä kauhea. Kotijoukkue teki virheitä virheiden perään ja päävalmentaja Pekka Seppänen rauhoitti tilannetta aikalisällä pisteissä 1-6. Pari hävittyä pistettä myöhemmin kentälle otettiin tuplavaihdolla sisään Piper Matsumoto ja Aniah Palmer korvaamaan Liina Räty ja Venla Huoman. Palmer pääsikin tekemään ensimmäisen pisteensä keltamustassa paidassa ja siirtyi syöttämään tilanteessa 2-8. Syötöt jäivät yhteen. Peli ei ottanut auetakseen ja kotijoukkue otti seuraavan aikalisänsä Kate Brennanin tyylillä tappaman 3-11 -pisteen jälkeen. Laitahyökkääjä Palmer ja hakkuri Selma Räsänen esittivät muutamia ilonpilkahduksia, mutta omat syöttövuorot katkesivat alkuunsa leijasyöttöjen liidellessä pitkiksi. Puijo kiristi tilannetta hieman pisteisiin 9-16, ja LP-Vampula kävi aikalisällä. Erän ylitettyä puolen välinsä myös muut puijolaiset alkoivat heräillä peliin, mutta välimatkaa riitti kurottavaksi. Lopulta erä päättyi kotijoukkueen syöttövirheeseen pisteissä 20-25.

Puijon vastaanotto oli edelleen hakusessa toisen erän alussa ja LP-Vampulan Jovana Biberdzicillä oli helppo työ tappaa pisteitä 0-3:en asti, jolloin Puijo otti aikalisän. Pisteitä alkoi tulla, mutta LP-Vampulan puolustuspeli oli erinomaista ja jokaisen pallon eteen piti tehdä paljon töitä. Sisulla ja muutamien vastustajan virheiden avulla kotijoukkue pääsi tasoihin 10 pisteessä. 12-10 Huoman korvasi Emilia Käännän ja nappasi heti hyökkäyspisteen viistollaan. Yhtäkkiä myös Puijo sai kiinni puolustuspelistä ja yleisölle tarjoiltiin pitkiä taistelupalloja. Piste 13-15 oli Biberdzicin upea yksilötorjunta, jonka jälkeen Puijo otti sisään Hanna Kastarisen korvaamaan Taija TIkan. Huittislaiset olivat hieman vahvempia ja kotijoukkue otti toisen aikalisänsä pisteissä 15-20. Seuraavat pisteet Puijolle; kotijoukkue painoi kaasua ja Autere torjui tilanteeksi 19-22. Lopulta erä päättyi samoihin 20-25 -lukuihin pallon päädyttyä Puijon torjunnan sormista pitkäksi.

Kolmas erä käynnistyi tasaisemmin kuin edelliset. Kastarinen esiintyi vakuuttavasti, torjui yksin hyökkäyksen keskellä ja syötti ässän, joiden myötä Puijo pääsi 10-7 -etumatkalle, ja LP-Vampula pohdiskeli peliään aikalisällisen verran. Vieraat pääsivätkin tasoihin 12 pisteessä ja menivät samantien pisteellä ohi: Puijon aikalisän vuoro. Palmerilla oli nälkää ja hän tykitti tasoituksen nelosesta. Puijo kävi edellä, mutta LP-Vampula meni Cheyenne Jonesin syöttövuorolla ohi osin oman sekoilunsa vuoksi. Tilanteessa 15-17 Matsumoto korvasi Räsäsen ja Kääntä Rädyn. Palmer tappoi pisteen 16-18 tällä kertaa kakkosesta ja siirtyi syöttämään. Kastarinen torjui 17-18 ja erän tasoitti LP-Vampulan hyökkäysvirhe, jota seurasi vieraiden aikalisä. Puijon johtaessa 21-20 kotijoukkue otti tuplavaihdon takaisin. Pisteitä vuorotellen, pitkä hermopallo päättyi tasatilanteeseen 22-22. Puijo 23-22 Autereen tippauksella ja ja tasoitus Kate Brennanin kädestä. Palmer iski 24-23 eräpallon nelosesta. Tasan 24-24 Puijon hyökkäysvirheellä, mutta seuraava eräpallo 25-24 Biberdzicin syöttövirheellä ja Puijo voittoon Rädyn & Kastarisen torjunnalla.

Neljännen erän alussa kotijoukkue väläytteli peli-iloa, mutta LP-Vampula oli kova luu ja meni keulille 7-11. Puijo kuitenkin kiri ja pisteissä 11-12 LP-Vampulan Stefan Paunovic otti aikalisän. Autereelta ässäsyöttö ja peli tasoissa. 13-13 kentälle menivät Matsumoto ja Kääntä korvaten Rädyn ja Räsäsen. LP-Vampula otti kolmen pisteen putken, ja Puijo meni aikalisälle pisteissä 13-16. Autere ja Kääntä torjuivat tilanteeksi 16-17 ja LP-Vampula otti toisen aikalisänsä. Jones löikin joukkueensa johdon taas kahteen paipilla. Seuraavan pinnan jälkeen Puijo aikalisälle pisteissä 16-19. 17-20 tuplavaihto takaisin ja Räty syöttämään. Biberdzic hyökkäsi Puijon kenttään 17-21. Puijo sai pisteitä enää vastustajan virheillä ja Biberdzic sekä Jones hyökkäilivät erän loppuluvuiksi 19-25.

Lehdistötilaisuus Ruutu-tallenteen lopussa.