Puijo jätti OrPon pisteittä

25.10.2023

Otteluraportti Puijo Wolley 3 - 1 Oriveden Ponnistus (25-17, 16-25, 25-22, 25-18)

Avauskokoonpanot:
OrPo: Ylivainio, Vuorenmaa, Aronen, Haapaniemi, Kochetkova, Mursula ja Putkisaari (C) (L)
Puijo: Autere, Kääntä (C), Huoman, Räty, Tikka, Räsänen ja Help (L)

Puijo otti ensimmäisen erän alkuun pienen kaulan Liina Rädyn ässäsyötön, Ella Autereen torjunnan ja Selma Räsäsen hyökkäyspisteen avulla. Vielä pinna lisää eroa ja Fabio Menta otti aikalisän tilanteessa 8-4. OrPon Polina Kochetkova, Ada Aronen ja Teija Vuorenmaa saivat muutamia hyökkäyspisteitä Puijon kenttään, mutta kavennus olisi vaatinut onnistumisia peräkkäin. Puijon peli sen sijaan kulki ja muutamat virheet tulivat lähinnä syötöissä. Kavennusta saatiin pisteen verran, 16-13, kun Puijon hyökkäys livahti pitkäksi ilman torjuntakosketusta. Pidemmälle takaa-ajo ei ehtinyt, ja pisteissä 20-15 OrPo vaihtoi Kochetkovan Aino-Kaisa Etelään. Tilanne 22-15:een ja OrPo toiselle aikalisälle. Syöttövuorossa ollut Taija Tikka ei tästä hämääntynyt, ja Venla Huoman hyökkäsi pallon kenttään nelosesta. Eräpallo 24-16 Autereen donkattua torjuntansa OrPon hyökkääjien varpaille. Selma Räsänen käytti toisen eräpallon hyväkseen ja hyökkäsi joukkueet tauolle luvuin 25-17.

Toiseen erään OrPon hakkurin paikan otti Nea Subotic. Puijo yritti jälleen karkumatkalle, mutta Milla Haapaniemen ässän ja Jessika Mursulan torjunnan jälkeen peli oli tasan 6-6. Puijon takarajan tuntumaan pudonneen hyökkäyksen tulkittiin olevan pitkä ja OrPo meni keulille. Kotijoukkueelle osui pari sekoilupalloa, joten Pekka Seppänen jututti tiimiään aikalisällisen pisteissä 8-10. Eipä osunut passi vieläkään kohdalleen ja Teija Vuorenmaa jatkoi syöttöputkeaan pisteisiin 9-13 asti. OrPo oli saanut hyvän fiiliksen päälle ja Ada Arosen torjuman 9-15 -tilanteen jälkeen Puijo vaihtoi passarikseen Piper Matsumoton. Erä oli lopulta toisinto ensimmäisestä, mutta osat olivat vaihtuneet ja etenkin OrPon Subotic kunnostautui kovalla kädellään.

Kolmannen erän alussa vierasjoukkue teki pari virhettä hyökkäyksissään ja Puijo vastaavasti onnistui etenkin syötöissä – ässät Taija Tikalle ja Liina Rädylle. OrPon Menta otti aikalisän pisteissä 6-2 ja onnistuikin kääntämään kurssia. Aroselle torjunta- ja hyökkäyspisteet sekä Jenna Ylivainiolle ässä: Peli tasan kuudessa pisteessä. Savolaiset sisuuntuivat ja saivat pisteet 9-6:een. Mursula torjui pelin uudestaan tasoihin 10:ssä pisteessä. Puijo alkoi rohmuilla pisteitä ja OrPo otti toisen aikalisänsä Taija Tikan ässän jälkeen pisteissä 16-12. Kuopiolaiset päästelivät parastaan 19:ään pisteeseen asti, mutta Ylivainion torjunnan ja Huomanin hyökkäysvirheen jälkeen Seppänen otti aikalisän pisteissä 19-15. 21-17 päättyi ottelun huimin palloralli, joka vihdoin ja viimein päättyi Puijolle Autereen torjunnalla. Seuraavat kaksi pistettä OrPolle ja Puijolle erän toinen aikalisä. Aikalisän jälkeen tilanne kutkuttavasti 21-20:een, mutta kapteeni Kääntä hyökkäsi ja torjui seuraavat pisteet Puijolle: 23-20. Vuorenmaa löysi raon kotijoukkueen torjunnasta ja ero sen myötä jälleen pisteeseen 23-22. Eräpalloon Puijon hyökkäsi Kääntä ja viimeisen niitin erään torjui passari Räty. Luvut Puijolle 25-22.

Neljännen erän alussa Ylivainio onnistui lennokkaalla toisen kosketuksen hyökkäyksellään yllättämään Puijon poikkeuksellisen tehokkaasti pallon päättyessä pisteisiin 3-2. Erä pysyi tasaisena alun, mutta kolmen peräkkäisen hyökkäysvirheen jälkeen OrPo oli pakotettu aikalisälle pisteissä 8-4. Autereen syöttöputki katkesi Vuorenmaan hyökkäykseen ja pisteisiin 9-5. OrPolle pari kavennuspistettä, mutta Puijo piti etumatkansa 11-7. Joukkueet tekivät nyt pisteen kerrallaan, kunnes Puijon kaksi hyökkäysvirhettä toivat vastustajan pisteen päähän – 15-14. Selma Räsänen kuunteli tarkasti aikalisällä ja pyssytti kakkosesta kovalla kädellä. Kääntä toisti tempun nelosesta ja Tikan torjunnan jälkeen johtoa oli jälleen turvallisemmin 18-14. OrPo aikalisälle. Kahden Tikan hyökkäyspinnan jälkeen Kochetkova tuli kentälle korvaten Vuorenmaan tilanteessa 20-15. Pisteisiin 23-18 päättyi pitkä ralli, jonka Huoman hyökkäsi Puijon pisteeksi. Eräpalloihin Rädyn torjunnalla ja neljäs erä päätökseen 25-18 Autereen torjunnalla.

Ottelun lehdistötilaisuus Ruutu-tallenteessa ja Puijo Wolley Liigan Facebookissa.