Puijo kohtaa paikallisvastustaja LiigaPlokin Kiuruvedellä

9.11.2023

Aika ja paikka: 11.11.2023 klo 17:00 Kiuruveden liikuntahalli

Aiemmat kohtaamiset: Viime kauden otteluista Puijo vei kaksi. Lokakuussa Kiuruvedellä pelatussa ottelussa Puijo voitti 3-1, mutta LiigaPloki otti revanssin joulukuussa kotonaan ja hikoilutti kuopiolaisia viisieräisen. Helmikuussa oli Puijon vuoro voittaa viisieräinen ottelu Pihtiputaalla. Lisäksi joukkueet pelasivat yhden harjoitusottelun ennen nyt käynnissä olevan kauden alkua.

Edeltävät ottelut: Kolmesta edellisestä ottelustaan Puijo voitti kaksi ensimmäistä. Arctic Volley ja Oriveden Ponnistus kaatuivat kotiotteluissa erin 3-1. OrPo sai nopeasti tilaisuuden iskeä takaisin ja käytti sen hyödykseen, kun Puijo sai kuokkaansa 0-3. Ja kuinkas sattuikaan, OrPo kohtasi tuon ottelun jälkeen LiigaPlokin, joka puolestaan osoitti paremmuutensa kolmessa erässä. Kahdessa aiemmassa ottelussaan pihtiputaalaiset kohtasivat Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja voittivat vieraissa, mutta hävisivät kotona.

Lähtökohdat: Ottelu pelataan neutraalihkolla maaperällä Kiuruvedellä, joten vierasjoukkue LiigaPlokikin saanee paikalle kohtuullisen huutosakin. Molemmat joukkueet ovat saavuttaneet toistaiseksi kolme voittoa, ja Puijo on kerännyt 11 ranking-pistettä, LiigaPloki 9. Vierasjoukkueen vastaanotto on tilastojen valossa vahva, ja sitä johtaa libero Emilia Joensalo. Puijon joukkue on vahvistunut yhdysvaltalaisella Aniah Philolla, joka liittyy jo pistenälkäiseksi tiedettyyn yleispelaajistoon.

Päävalmentaja Pekka Seppänen: ”Meillä on ollut reilu viikko aikaa parannella pieniä vaivoja ja treenata edellisen ottelun jälkeen. Yleispelaaja Anyah Philo on liittynyt riveihimme, joten pääsemme Kiuruvedelle hieman vahvistuneella kokoonpanolla. LiigaPlokin kunto on nousujohteinen, joten odotan tiukkaa matsia. Töitä joudumme voiton eteen tekemään.”

Seuraa heitä: Mestaruusliigan viime kauden torjuntakuningatar Ella Autere löytyy jälleen tilaston piikkipaikalta. ”Aune” on torpannut vastustajan pistehaaveet 29 kertaa, joilla jakaa kärkisijan Hämeenlinnan  Vera Klimovichin kanssa. LiigaPlokin paras torjuja on hakkuri Duska Kenjalo, jolle torjuntoja on kertynyt 16. Kenjalo on tehnyt myös toiseksi eniten hyökkäyspisteitä joukkueessaan.

Tervetuloa lentopallon pariin lauantaina!

Otteluisäntänä Kiuruveden kaupunki