6.4.2023

Avauskokoonpanot:
Kerho: Madsen, Klimovich, Mosser, Owokoniran, Lehto, Ndoye ja Tuominen (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Räty, Tokoku ja Koskenkorva (L)

Ottelun aluksi muistettiin maaliskuun Mestaruusliigan tähdistöön valittua Ella Auteretta sekä 200 liigamatsia pelannutta ja 200 ässää syöttänyttä Hilkka Hujasta.

Ensimmäinen erä alkoi tasaväkisenä. Tilanne oli tasoissa vielä yhdeksässä pisteessä, eikä omilla syöttövuoroilla pahemmin tehty pisteitä. Emilia Käännän syöttäessä Sarah Schmid ja Hilkka Hujanen taiteilivat Puijon 11-9 -johtoon ja Giovanni Torchio otti Kerholle aikalisän. Vieraat onnistuivatkin kaventamaan eron pisteeseen, mutta eivät päässeet vielä tasoihin. Puijo meni 15-11 -johtoon Liina Rädyn kahdella peräkkäisellä ässällä. Kerho kiristi tilanteen Adeola Owokoniranin torjunnalla ja Jenny Mosserin hyökkäyksellä 17-16:en ja Puijo otti aikalisän. Owokoniranin iso hyökkäys nelosesta ja tilanne tasoihin. Ihmepelastuksia täynnä ollut outo pallo päättyi Kerhon eduksi ja tilanteeseen 18-19. Myös pari seuraavaa palloa pomppivat vieraiden hyväksi ja Puijo aikalisälle tilanteessa 18-21. Liina Rädyltä onnistunut toisen kosketuksen hyökkäys, mutta seuraava pitkä pallo päättyi harmilliseen Puijon hyökkäysvirheeseen. Seuraava, vielä pidempi pallo oli Puijon Sarah Schmidin torjunnalla: 20-22. 20-23 Mosserin hyökkäyksellä ja seuraava pinna Puijolle hänen hyökättyään pitkäksi. Eräpallo 21-24 niin ikään Mosserin hyökkäyksellä. Kotijoukkue onnistui kaventamaan yhden pisteen, mutta erä lopulta vieraille 22-25.

Toisen erän alkuun Kerho onnistui saavuttamaan pienen etulyöntiaseman, mutta Puijo ei päästänyt eroa repeämään. Kotijoukkueen toi 14-14 -tasoihin kapteeni Hilkka Hujasen pommi kutospaikalta. 16-15 -johtoon Puijon torjui Liina Räty ja tuuletukset olivat asianmukaiset. Puijo meni 18-16 -johtoon Hujasen hyökkäyksellä ja saatteli Kerhon aikalisälle. Autere iski kotijoukkueen jo kolmen pisteen johtoon, ja Hujanen löysi raon Kerhon vahvasta torjunnasta: 20-17. Pisteissä 20-18 Kerhon tuplavaihto ja syöttämään kovakätinen Jenna Ylivainio. Eipä auttanut, Puijo eli vahvaa vaihetta ja meni 22-18 -johtoon Reina Tokokun ja Emilia Käännän hyökkäyksin ja Kerho aikalisälle. Tokokun torjuntapisteen jälkeen Kerhon tuplavaihto takaisin. Käännän torjunnalla Puijo saavutti 24-18 -eräpallon, joista ensimmäinen ei tuonut tulosta. Loppuluvuiksi 25-19 Odette Ndoyen syötön jäätyä verkkoon.

Kolmas erä alkoi Puijon kannalta heikohkosti ja joukkue otti ensimmäisen aikalisän jo pisteissä 2-5. Sofia Lehdon ässällä pisteet 2-7:n ja Minna Uusi-Illikainen kokeilemaan kapteeni Hujasen tilalle. Puijo onnistui kaventelemaan eron 5-8:n, mutta Mosserin syöttövuoro venyi kiusallisen pitkäksi kuten Lehdonkin aiempi vuoro. Aikalisä tilanteessa 5-12 ja pari pinnaa helpotusta. Kotijoukkueen hahmo oli Emilia Kääntä, joka hyökkäsi reippaasti nelosesta. Schmid onnistui hyökkäämään tilanteen 10-16:en, mutta erä alkoi näyttää lipuvan kotijoukkueelta ohi. Suolaa haavoihin hieroi Mosser syöttämällä ässällä tilanteen 12-20:en. Puijo onnistui lopulta tekemään erässä 14 pistettä, mutta paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä.

Neljännen erän alku osoitti, että Puijo oli onnistunut jättämään edeltävän taakseen. Oma hyökkäys kulki ja vastustaja teki virheitö. Tokokun tarkka sijoitus sivurajaan toi pisteet 10-6:en ja Kerho otti aikalisän seuraavan hyökkäysvirheeseen päättyneen pisteen jälkeen. Puijo teki pari virhettä ja päästi Kerhon kaventamaan pisteet 11-9:n, joten Pekka Seppänen rauhoitti tilannetta aikalisällä. Pisteen päähän Kerho tuli Ndoyen torjuttua Schmidin satasen. Tasoihin hämeenlinnalaisia ei kuitenkaan päästetty ja tilanne olikin hetkessä 14-10. Hilkka Hujasen hyökkäyksellä 15. piste ja Kerhon toinen aikalisä. Se puri ja Puijo alkoi tehdä virheitä. Kotijoukkue aikalisälle tilanteessa 15-14. Tasoissa niin 15:sä kuin 16:sa pisteessä. Kerho johtoon 16-17 ja Venla Huoman Hujasen tilalle. Huoman hyökkäsikin tasoituksen heti seuraavassa pallossa. Mosserin hyökkäys nelosesta ja 17-18. Owokoniran löysi tilaa Puijon torjunnasta: 17-19. Lehto syötti Kerhon 17-20 -johtoon ässällä. Tilanne kaventui 18-21:en, mutta Hujasen syöttö lipsahti aavistuksen pitkäksi. 19-23 Autereen torjunnalla ja Uusi-Illikainen hänen tilalleen syöttämään. 20-23 Tokokun kakkospaikan hyökkäyksellä. Ottelupallo 20-24 toi tuloksen Owokoniranin hyökkäyksellä.

Ottelupiällikkö: Eezy Henkilöstöpalvelut

Ella Autere maaliskuun tähdistössä ja Hilkka Hujaselle täyteen 200 ottelua Mestaruusliigassa ja 200 ässäsyöttöä