Puijo toi cup-kultaa Kuopioon!

5.2.2024

Yksi kauden päätavoite on saavutettu.

Savolaisjoukkueen pelit cupin Final Four -turnauksessa alkoivat herättelevällä kylmällä suihkulla ja totuttelulla Turun Kupittaan palloiluhallin ilmastoon. Välieräottelu LP Kangasalaa vastaan alkoi kahden erän takaa-ajoasemalla. Ensimmäinen erä venyi jatkopalloon 26-24, ja toisen vierasjoukkueeksi arvottu Puijo hävisi selvemmin 25-18.

Pitkän erätauon jälkeen tunnelma pelaajien ja staffin joukossa oli kuitenkin rauhallinen, eikä entiseen pääkaupunkiin oltu matkustettu häviämään. Kolmas erä Puijolle niukasti 23-25. Neljännen erän loppu tarjosi paikalle saapuneelle keltamustalle kannattajarymälle ottelun huikeimman jännitysnäytöksen, kun LP Kangasala sai ottelupallon. Puijo selvitti sen ja voitti seuraavat kaksi pistettä: Erän lukemat 24-26.

Viides erä sujui tasaisen alun jälkeen mallikkaasti, eivätkä loppunumerot 6-15 jättäneet sijaa jossittelulle. Puijo käänsi viime vuotisen cupin välierätuloksen päälaelleen. Kahden erän johtoaseman hukkaaminen ja ottelupallon missaaminen olivat pelkkä muisto, ja nyt itkettiin ilosta.

Sunnuntain finaalia odotettiin pitkään. Kun päättäväinen Puijo viimein marssi kentälle, vastassa oli Pölkky Kuusamo, joka oli edellisen kerran hävinnyt Mestaruusliigan ottelun yli vuosi sitten. Ottelun alku oli viikonlopun seuraava kylmä suihku savolaisille. Pölkky meni menojaan ja johti jo 11-3. Pari Pekka Seppäsen johtamaa aikalisää tekivät kuitenkin tehtävänsä, ja Puijo taisteli upean nousun erävoittoon 20-25! Tasaisen toisen erän (22-25) jälkeen joukkueet poistuivat tauolle Puijon kahden erän johtoasemassa.

Kolmannen erän voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Puijo paineli 15-25 -voittoon ja kapteeni Megija Dambrehten johtamat kultajuhlat alkoivat, kun ennakoissa tiukaksi arveltu ottelu oli kestänyt vain tunnin ja vartin!

Viikonlopun sankariksi nousi upeasti hyökännyt hakkuri Selma Räsänen, joka teki välierässä 25 ja finaalissa 18 pistettä. Cupin huipennus kuitenkin osoitti Puijon olevan nimenomaan Joukkue, joka puhaltaa yhteen hiileen ja luottaa toisiinsa. Joukkue yhdistää nuoruuden innolla pelaavia lahjakkuuksia varmuutta tuovaan kokeneempaan kaartiin, ja cupin päättyminen kultajuhliin osoittaa sen toimivan.

”Suomen Cupin voitto oli yksi kauden päätavoitteista. Se voitettiin ja olemme erittäin onnellisia siitä”, kuvailee tunnelmia manageri ja seuran varapuheenjohtaja Heikki Luomi.

”Voiton arvoa lisää se, että olemme strategian mukaisesti panostaneet kotimaisiin nuoriin pelaajiin. He ovat osoittaneet olevansa luottamuksen arvoisia. Voitto antaa uskoa siihen, että olemme oikealla tiellä, ja tästä on hyvä jatkaa kohti kevään ratkaisupelejä.”

Kuva: Linnea Laatikainen