Puijo vahvalla esityksellä ensimmäisen pronssimatsin voittoon

9.4.2023

LP Kangasala 1 - 3 Puijo Wolley (25-23, 25-27, 16-25, 20-25)


Avauskokoonpanot:
Kangasala: Rekola, Jalonen, Pöllänen, Laukkanen, Pyhäjärvi, Joki ja Sievänen (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Räty, Tokoku ja Koskenkorva (L)


Tunnustelevan pelailun jälkeen, jonka aikana Puijo tosin oli liki koko ajan pistejohdossa, vierasjoukkue kasvatti kaulan tilanteeksi 6-10. Liina Räty bongasi hienosti paikan hyökätä toisella kosketuksella, ja Arttu Keränen jututti joukkojaan puoliminuuttisen. Puijo onnistui pelaamaan vapautuneesti ja rennosti, mikä tuotti tulosta. Vieraat painostivat syötöllä Iida Pöllästä, mutta hän onnistui silti tekemään eniten kotijoukkueen pisteistä. Eron kasvettua viiteen pisteeseen 13-18 LP Kangasala otti toisen aikalisänsä ja 19-22 Puijon aikalisä. Seuraava piste uskomattoman pelastuksen jälkeen kotijoukkueelle ja Puijolle toinen peräkkäinen aikalisä. Neea-Maria Joki toi hyökkäyksellään kotijoukkueen pisteen päähän. Seuraava pallo aiheutti pitkän keskustelun pää- ja rajatuomarin kesken. Lopulta Reina Tokokun hyökkäys tuomittiin rätiksi ja tilanne tasoihin. Tasoissa myös pisteissä 23-23 ja Pölläsen ässällä eräpallo Kangasalle. Ensimmäinen toikin tuloksen kaksikon Joki-Laukkanen torjunnalla.


Toisen erän tasaisen alun jälkeen kotijoukkue otti johdon. Neljän pisteen johto järjettömän pitkän maratonpallon jälkeen, kun Pöllänen onnistui painamaan pallon kuopiolaisten ulottumattomiin. Puijo kävi kiriin: pinnan päähän Rädyn ässällä ja tasoihin 12:een Pölläsen hyökkäyksen livuttua rajatuomarin silmien edessä nurkasta ulos. Puijo johtoon 13-14 Emilia Käännän taisteltua pallon antenniin, mutta vasta vastustajan torjunnan käsien kautta. 13-15 Ella Autereen tappamalla vastapallolla ja kotijoukkueen aikalisä. Puijo siirtyi kolmen pinnan johtoon Käännän torjunnalla, mutta kotijoukkue nappasi kaksi peräkkäistä torjuntaa ja hyvän hyökkäyksen: Tasan 17 ja seuraava pinna Puijolle Tokokun kahden käden power tipillä takanurkan postimerkkiin. Kangasala puolestaan edelle Netta Rekolan torjunnalla ja Puijon hyökkäysvirheellö. Tasoihin 19:än Sarah Schmidin hyökkäyksellä, 20-19 Rekolan hyökkäyksellä ja tasoihin Schmidin satasella. 20-21 kapteeni Hujasen ja 20-22 Autereen torjunnalla; Kangasala aikalisälle. Kavennuksen iski Pöllänen nelosesta ja LP tasoihin Hujasen hyökkäysvirheellä, jonka hän tosin paikkasi heti seuraavassa pallossa. Tiukkojen pallojen jälkeen 23-24 -eräpallo Puijolle Tokokun torjunnalla, mutta tasoihin 24:än Joen blokkauksella. Pölläsen syöttö verkkoon 24-25. Tasan 25 Heikkiniemen hyökkäyksellä ja 25-26 Käännän käsistä. Erä päätökseen 25-27 kotijoukkueen torjunnan oltua verkossa kiinni. 


2-3 Liina Rädyn ässällä ja Hujasen syöttövuoron aikana 4-7 johtoon. Luntamo kentälle Jalosen paikalle. 5-10:en päättynyt pallo oli kotijoukkueelta rämpimistä, ja Arttu Keränen otti aikalisän. Ei auttanut, Kääntä pystyi hyökkäämään nelosesta lisäpisteen. Neea-Maria Joki sai viimein hyökättyä piristystä Kangasalan pistetilanteeseen, mutta Laura Laukkasen seuraava syöttö jäi verkkoon. Myös 7-12 -piste oli Joen hyökkäyskäsialaa ja saman naisen ässällä ero neljään pisteeseen. Kuuden pisteen ero 9-15 pallon pyörähdettyä Luntamon sormissa, mutta hän kuittasi virheensä täysimääräisesti jujuttamalla seuraavan pisteen hienosti. Kangasala sai kirin päälle ja kahdella Laukkasen torjunnalla 12-15:en: Puijo aikalisälle. Rekola päätti syöttövuoronsa 13-16:en ja 13-17 Hujasen ässällä. Kangasala vaihtoi Inka Sairialan kokeilemaan Heikkiniemen tilalle. Kotijoukkueen kiri näytti kilpistyneen 13 pisteeseen ja Puijon hyökättyä 19:nen se otti aikalisän. Puijolle piste lisää Autereen torjunnalla ja toinen Hujasen ässällä. Heikkiniemi takaisin kentälle. 13-22 ja Pyhäjärvi Pölläsen paikalle. 13-23 Luntamon käsittelyvirheellä. 15-23 erinomaisen syöttäjän Luntamon ässällä, mutta seuraavalla pallolla Autere hyökkäsi Puijon eräpalloihin. Kääntä sai kunnian hyökätä erä päätökseen: Viistoon nelosesta ja 16-25.


Puijon johtaessa neljättä erää 1-4 ja Kangasalan kentällisen ollessa vähän sekaisin kotijoukkue marssitti Katherine Regaladon Joen tilalle. Pinna lisää Puijolle ja aikalisä. Sillä onnistuttiinkin katkomaan Rädyn syöttöputki virheeseen. Pöllänen jätti Puijon puolustuksen aseettomaksi hyökkäämällä kutosesta kovalla kädellä ja kotijoukkue käväisi tasoissakin viidessä, kun Laukkasen syöttö ei kelvannut vieraiden takakentälle. Johtoon 7-6 Kangasala meni Regaladon identtisellä syötöllä, joka sai saman reaktion. Pinnat keulille Käännän ja Tokokun hyökkäyksin, mutta alakynteen omilla syöttö- ja hyökkäysvirheillä. Kangasala 10-8 -keulille Heikkiniemen ässäsyötöllä ja Puijo aikalisälle. Kavennuksen löi Schmid keskeltä ja tasoihin kotijoukkueen rättihyökkäyksellä. Johtoon Kääntä viistoon nelosesta. 11-13 päättyi verkkotaistelu, jossa Räty oli helponnäköisesti vahvempi. Kolmen pinnan vierasjohdon pommitti omalla syöttövuorollaan Kääntä ja kotijengi tuumaustauolle. Yksi piste kavennusta, mutta seuraava oli Liina Rädyn: Luntamon syöttö karkasi Puijolta vastapalloksi, mutta nuoren passarin pelisilmä toimi ja hän torjui Laukkasen yksin keskeltä 12-15:en. 14-17 oli hiuksia nostattava pallo, joka päättyi lopulta Rädyn torjuntaan. LP Kangasala tuli pisteen päähän 17-18, kun Rekola päätti pitkän pallon vahvaan hyökkäykseen. Seuraavaksi Regaladolta syöttövirhe ja sisään astelleelta Uusi-Illikaiselta ässä: 17-20. Tuota pikaa peli olikin 17-22 Tokokun torjunnalla ja hyökkäyksellä. Kavennuspiste Pyhäjärveltä ja 18-23 Schmid keskeltä: Puijon tuplavaihto. Eräpallo 18-24 kentälle tulleen Venla Huomanin torjunnalla. Kotijoukkue taisteli 19-24:en ja Rekola iski ässän! Lopulta 20-25 Käännän kädestä ja Puijolle ensimmäinen kiinnitys pronssimitaleihin!


Tilastot:

Puijo:
Kääntä 19/+8
Hujanen 17/+10
Tokoku 16/+13

LP Kangasala:
Pöllänen 23/+11
Joki 12/+4
Rekola 10/+5

Syöttö (ässät/virheet):
Puijo: 7/11
LP Kangasala: 9/11

Vastaanotto (pos-%):
Puijo: 32
LP Kangasala: 35

Torjunnat:
Puijo: 10
LP Kangasala: 15

MVP:t
Hilkka Hujanen, Puijo
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala


Keskiviikkona klo 18.30 Studentialla jatkuu!