Puijo Wolley kohtaa historian ensimmäisissä välierissään Hämeenlinnan Lentopallokerhon

25.3.2023

Aika ja paikka: 27. ja 28.3. klo 18:30 Studentia, Kuopio

Aiempi kausi: Molemmat joukkueet pelasivat paras viidestä -puolivälieräsarjaa koko rahan edestä. Lentopallokerho voitti viidennessä ottelussa Oriveden Ponnistuksen ja Puijo LP-Vampulan, ja alkavassa ottelusarjassa kohtaavat runkosarjan voittaja ja nelonen. Runkosarjassa ja cupin välierässä joukkueet kohtasivat neljä kertaa, ja jokainen ottelu venyi viisieräiseksi. Voitot matseista hämäläisten hyväksi 3-1.

Lähtökohta: Saattaa olla, että välierissä toisensa kohtaa kaksi liigan sitkeintä joukkuetta. Puijo pelasi sarjassa eniten viisieräisiä otteluita ja jäi ainoastaan yhden kerran ilman pisteitä. Lentopallokerho puolestaan sai surkean alkukauden jälkeen pelinsä oikeisiin uomiin ja on ollut lopummalla kautta pelätty vastustaja.

Hämeenlinnalaisjoukkueen peli on rakentunut vahvasti ulottuvan torjunnan ja Jenny Mosserin väkevän hyökkäyksen varaan. Puijo puolestaan on pelannut loppukaudesta erittäin hyvää puolustuspeliä ja hyökkäysvastuuta on jaettu vastustajaa tasaisemmin.

Odotettavissa on tiukka matsi ja tasaista vääntöä. Kumpikin joukkue pelaa varmasti kaikki pallot viimeiseen hikipisaraan asti. 

Päävalmentaja Pekka Seppänen: Tällä kaudella Hämeenlinnan kanssa on aika monta pitkää peliä pelattu. Tässä sarjassa odotan meiltä kovaa taistelua ja, että pystymme joukkueena haastamaan Hämeenlinnan vahvoja yksilöitä.

Seuraa heitä: Kuka passaa Lentiskerhon avauksessa? Toipuuko Sofia Lehto aivotärähdyksestä pelikuntoon? Jatkaako viimeisessä puolivälierässä loistanut Jenna Ylivainio hyviä suorituksiaan myös torjuntatehtävissä vai järjesteleekö hyökkäystä Pipsa Roivainen. Puijon coloradolaiskeskari Sarah Schmid on kentän kokenein pelinainen, jonka riemu joukkueen onnistumisista on lähes käsinkosketeltavaa. Schmid joutui yllättäen passaamaan viimeisessä puolivälierässä ja osoitti seuranneensa Oksana Rusnachenkoa huolella: Hän upotti mallikkkaasti toisen kosketuksen hyökkäyksen vastustajan kenttään!


Ottelupiällikköinä Fysioline ja Wetteri!