Puijo Wolley vei historiansa ensimmäisen välieräottelun Liina Rädyn johdolla

27.3.2023

Puijo 3 - 2 Lentopallokerho (30-28, 25-19, 17-25, 15-25, 15-12)


Avauskokoonpanot:
Kerho: Madsen, Ylivainio, Klimovich, Mosser, Owokoniran, Ndoye ja Tuominen (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Räty, Tokoku ja Koskenkorva (L)


Hämeenlinnan Lentopallokerho aloitti ottelun odotetun vahvasti, joskin Puijon virheet avittivat vierasjoukkuetta. Puijo ei kuitenkaan hätääntynyt, vaan Reina Tokokun syöttövuoron jälkeen tilanne oli 6-6 mm. kahden Sarah Schmidin satasen jälkeen. Kapteeni Hilkka Hujanen urakoi nelospaikalla ja Puijo pysytteli pisteen tai parin keulilla kunnes hyökkäysvirhe toi Kerhon tasoihin 10:ssä pisteessä. Uusi kahden pisteen johto Kerhon syöttövirheellä ja Reina Tokokun hyökkäyksellä, joiden jälkeen Hujaselta ässä ja syöttövirhe: 13-11. Puijolle kaksi lisäpistettä Tokokun toimesta ja Kerho aikalisälle pisteissä 15-11. Sen jälkeen Jenny Mosser löi kakkospaikalta käden tyhjäksi Puijon keskikenttään ja siirtyi syöttämään. Puijon johto ei kestänyt kauaa, ja Kerho tasoihin 16:n pisteen kohdalla kotijoukkueen kompasteltua kentällä. Adeola Owokoniranin ja Mosserin hyökkäyspisteiden jälkeen Puijo aikalisälle tilanteessa 16-18. Emilia Käännän hyökkäyksellä kavennus ja Schmidin satasella tasoitus. Hujasen hyökkäys hipoi torjunnan sormia ja Puijo keulille 20-19, mutta Kerholta tasoitus. Uusi johto Puijon nuoren passarin Liina Rädyn toisen kosketuksen hyökkäyksellä, mutta saman naisen syöttövirheellä tasoihin. Hujasen hyökkäys nelospaikasta 22-21 ja taas pisteentekijän syöttövirhe heti perään. Kerhon passari Jenna Ylivainiolta myös syöttövirhe ja Puijo vaihtoi Venla Huomanin syöttämään Ella Autereen tilalle. Sarah Schmidin toimesta eräpallo 24-22. Jenny Mosser kavensi ja siirtyi syöttämään. Owokoniranilta tasoitus ja ässäsyötöllä eräpallo vieraille. Tokokun tasoitus 25-25:een. Pallo Puijon puolustuksesta kattoon ja uusi eräpallo Kerholle. Kääntä nelosesta viistoon ja tasoitukseen. Mosserilta valtava pommi kutosesta ja Helena Elbaek Owokoniranin tilalle syöttämään eräpalloa. Räty toinen kosketus keskeltä. 28-27 Mosserin hyökkäysvirheellä ja 28-28 Michaela Madsenin hyökkäyspisteellö. 29-28 Autereen torjunnalla ja eräpalloa syöttämään vaihdosta Minna Uusi-Illikainen. Erän loppuluvut 30-28 Autereen toisella peräkkäisellä torjunnalla.

Toisen erän ensimmäinen pallo oli heti huiman pitkä, eli joukkueet taistelivat totisesti. Se päättyi vieraiden eduksi, kuten seuraavakin maratonpallo, jolla Kerho tasoitti pisteet 3-3:en. Taistelu oli tiivistä, eikä kahta pistettä suurempaa eroa suostunut muodostumaan. Pisteissä 8-6 Kerho vaihtoi passarikseen Pipsa Roivaisen. Kerho meni 9-10 -johtoon kahden Madsenin ässäsyötön jälkeen. Kapteeni Hujanen ei kuitenkaan päästänyt vieraita pidemmälle, vaan iski välittömästi tasoituksen. Sen jälkeen pisteet Autereen hyökkäyksellä, Hujasen torjunnalla ja Tokokun hyökkäyksellä: Kerho aikalisälle pisteissä 13-10. Rädyltä ässäsyöttö pisteisiin 14-10 ja Nea Subotic Mosserin tilalle Kerhon kentälliseen. Puijolta pari virhettä Kerhon kavennuspisteiksi, joiden jälkeen Tokokun torjunnalla taas kiinni omiin pisteisiin ja 15-12:en. Puijo pelasi nokkelasti ja jujuttaen pisteisiin 17-13, jolloin Huoman syöttämään Autereen tilalle ja Kerttu Kilpinen Odette Ndoyea korvaamaan. Puijo antoi pari pistettä vierailleen, mutta sai pelinsä taas kulkemaan ja 19-15 riitti Giovanni Torchiolle kutsumaan joukkueen aikalisälle. Kavennus Kilpisen kädestä ja Ylivainio takaisin passaritehtäviin, jossa roolissa hän teki seuraavan pisteen toisella kosketuksella. Puijon aikalisä pisteissä 19-17. 21-18 ja Subotic vaihtuu Mosseriin, mutta Kääntä syöttää ässän. Schmidin torjunnalla 23-18. Kerhon torjunta hipoi seuraavassa pallossa verkkoa ja Kääntä syöttämään eräpalloa 24-18. Madsenin valtava hyökkäys pidensi erää, mutta vain yhden pisteen verran. Loppuluvuiksi 25-19 Kerhon pitkäksi lipuneella hyökkäyksellä.

Puijon pelaajisto palasi pitkältä erätauolta rennon ja paineettoman oloisena. Kotijoukkue repi omalla suorittamisellaan etumatkaa 8-5:en asti, mutta Kerho pääsi hyökkäyksillään mukaan erinomaisesti ja painelikin ohi 8-9:än Madsenin hyökkäyksellä. Pekka Seppänen kutsui tuolloin joukot aikalisälle, mutta Owokoniran sai lopulta jatkaa syöttövuoroaan tilanteeseen 9-12 asti. Hämeenlinnalaiset pelasivat nyt kotijoukkuetta paremmin ja painelivat jo 13-18 -johtoon Puijon syöttövirheen myötä. Kerho onnistui hyökkäyksessä laajalla rintamalla, Owokoniran, Mosser ja Madsen takoivat pisteitä. Puijo onnistui Käännän ja Hujasen hyökkäyksin kuromaan eron 16-19:än, mutta Kerho jatkoi menoaan 22:n pisteeseen asti. Puijo otti vielä aikalisän tilanteessa 17-24, mutta erä päättyi seuraavassa pallossa Puijon hyökkäysvirheen myötä selviin 17-25 -lukuihin.

Myös neljäs erä alkoi oransseissa tunnelmissa. Kerhon kuudes piste Puijon kahta vastaan oli valtaisa torjunta Mosserilta ja kotijoukkue otti aikalisän. Ei apua, vieraat painelivat kahdeksaan pisteeseen ja Tokoku vaihtui Uusi-Illikaiseen. Kerho pelasi hyvin, torjui ja löi vahvasti. Erityisesti Owokoniranin hyökkäys kakkosesta oli Puijon kannalta myrkyllinen, eikä kuopiolaisjoukkue pysynyt mukana. Tilanteessa 7-15 Venla Huoman lähti kokeilemaan Hilkka Hujasen tilalle. Huoman onnistuikin mainiosti ja teki kaksi identtistä hyökkäyspistettä vastustajan torjunnan käsien kautta tilanteeseen 10-17. Kolmen pisteen etukenttäkierroksen jälkeen Huoman vaihtoon ja Hujanen syöttämään tilanteessa 11-19. Pisteissä 13-23 molemmat joukkueet ottivat peräkkäin aikalisät. Pinna Puijolle ja Tokoku taas kentälle. Perään Käännältä ässä, mutta erä täysin selvästi Kerholle 15-25.

Pätkäerään avauspisteet molemmille Madsenin ja Käännän hyökkäyksin. Seuraavatkin pisteet tasan Mosserin hyökkäyksellä ja Ylivainion syöttövirheellä. Sulle mulle -putki katkesi Mosserin ja Owokoniranin onnistuttua peräkkäin hyökkäyksessä ja tilanteeksi 2-5 Owokoniranin torjunnalla: Puijo aikalisälle. Adeola Owokoniran hallitsi kakkospaikkaa miten halusi ja hyökkäsi Kerhon kuuteen pisteeseen. Puijon kavennus Hujasen hyökkäyksellä ja lisää hyvää Owokoniranin hyökättyä antenniin. Puijo pinnan päähän Autereen torjunnalla. Seuraavan pallon Kerho jujutti kenttään. 6-7 Tokokun vahvalla hyökkäyksellä kakkosesta ja tasoihin hyökkäsi Kääntä nelosesta. Kerho aikalisälle. Owokoniranin toimesta 7-8 ja ja Tokokun tasoitus kahdeksaan. Uusi-Illikainen Autereen tilalle syöttämään. Tokokun tippaus kakkosesta 9-8 ja Kerhon toinen aikalisä. Madsenin tippaus kakkosesta kenttään, 9-9. Tokoku kovaa kakkosesta ja 10-9. Madsenilta taas tippaus kakkosesta, 10-10 ja syöttämään. Kääntä tippaa nelosesta 11-10 ja syöttämään. Syöttövirheellä taas tasan 11. Hujasen hyökkäys Puijon pisteeksi torjunnan käsien kautta, Schmid syöttämään. Pitkä ja sekava pallo, uskomattomia pelastuksia, mutta piste lopulta Kerholle. Hujasen kädestä nelosesta Puijo 13-12, Räty syöttämään. Tokokun torjunnalla eräpallo 14-12 ja Rädyn ässällä erä Puijolle 15-12.


Tilastot:

Lentopallokerho:
Owokoniran 23/+17
Mosser 22/+10
Madsen 12/+8

Puijo:
Hujanen 19/+9
Kääntä 18/+8
Tokoku 17/+9

Syöttö (ässät/virheet):
Kerho: 5/14
Puijo: 10/13

Vastaanotto (pos-%):
Kerho: 39%
Puijo: 40%

Torjunnat:
Kerho: 14
Puijo: 11

MVP:t:
Jenny Mosser, Lentopallokerho
Liina Räty, Puijo

Eezy Hardest Working Player: Milka Koskenkorva

Yleisöä: 260

Otteluisäntä: Fysioline Oy


Kuva: Juha Leskinen