Puijo Wolleylle nyt helpompi voitto Arctic Volleystä

Otteluraportti Puijo Wolley - Arctic Volley 22.1.2023 Studentia, Kuopio
Puijo 3-0 ArVo (25-16, 25-20, 25-17)

Avauskokoonpanot:
Arctic Volley: Raveala, Rantanen, Rautio, Mäkikyrö, Vander Meer, Neciporuka ja Horsfall (L)
Puijo Wolley: Autere, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Uusi-Illikainen, Tokoku ja Koskenkorva (L)

Ottelun kuusi ensimmäistä pistettä tuottivat tilastomerkintöjä vain Arctic Volleylle hyökkäyksin ja hyökkäysvirhein. Puijon 4-3 -johtopisteen iski Ella Autere keskeltä. Autereen siirtyessä hetkeä myöhemmin syöttämään Puijo paranteli lukuja 8-4:ään asti mm. kahdella ässällä. Puijo onnistui repimään kuuden pisteen kaulan ja tilanteeksi 13-7. ArVo ei ollut täysin aseeton, mutta Puijo pelasi selvästi paremmin ja tarkemmin. Tilanteessa 17-10 Avo Keel keräsi joukkonsa neuvonpitoon aikalisälle, jonka jälkeen Reina Tokoku torjui hienosti Paula Neciporukan nelospaikan hyökkäyksen. Puijo siirtyi jo 20-11 -johtoon Minna Uusi-Illikaisen viistohyökkäyksellä nelospaikalta ja sama nainen päätti myös seuraavan pallon identtisellä suorituksella. Neciporuka kaunisteli lukuja torjumalla Tokokun kakkospaikan hyökkäyksen Puijon kenttään. Ensimmäinen eräpallo tilanteessa 24-15 päättyi harvinaiseen Oksana Rusnachenkon epäonnistumiseen toisen kosketuksen hyökkäyksessä. Erän sinetöi selviin lukuihin 25-16 Hilkka Hujanen rajahyökkäyksellään

Toiseen erään ArVo vaihtoi kentälle Kara Inskipin ja Serena Bruinin Veera Ravealan ja Nelli Rantasen tilalle. Puijo pääsi erässä 5-3 -johtoon, mutta ArVo tuli ohi Inskipin hyökkäyksillä ja torjunnalla. Kahden pisteen johtoon 6-8 rovaniemeläiset menivät Bruinin torjunnalla. 7-10 -tilanne syntyi Megan Vander Meerin iskiessä aivan käsittämättömän viiston lyönnin Puijon etukenttään. ArVo siirtyi jo selvään 11-16 -johtoon passari Roosa Raution toisen kosketuksen hyökkäyksellä. 13-17 -tilanteessa Puijo toi verkolle pituutta tuplavaihdolla ja Venla Huomanilla, joka tekikin heti hyökkäyspisteen. Puijo onnistui käynnistämään takaa-ajon ja ArVo aikalisälle tilanteessa 16-18. Tasoihin tultiin Sarah Schmidin torjunnalla, mutta Bruin iski ArVon taas keulille keskeltä. Puijo karkasi kahden pisteen johtoon 21-19 Huomanin torjunnalla Neciporukan nelospaikan hyökkäystä vastaan. Hujanen hyökkäsi seuraavat pisteet Puijolle nelosesta ja Emilia Käännän hyökkäys kutosesta toi eräpallon. Ensimmäinen ei vielä tuottanut tulosta, mutta seuraavalla yrityksellä Hujanen tippasi erän Puijolle 25-20.

Kolmannen erän joukkueet käynnistivät tasaisissa tunnelmissa, mutta Puijo sai edun 7-5:een Schmidin laatutorjunnalla ja Rusnachenkon toisen kosketuksen hyökkäyksellä. Kahdeksan pisteen kohdalla joukkueet olivat tasoissa ja ArVo paineli ohi Rantasen hyökkäyksellä aivan takarajalle, mutta erän avaukseen tullut Neea Tasala syötti seuraavan pallon verkkoon. Autere, Kääntä ja  Tokoku hyökkäsivöt Puijon kolmen pisteen karkumatkalle 12-9 ja ArVo kävi aikalisällä. Puijo pääsi jo tilanteeseen 15-9 kahdella Autereen peräkkäisellä torjunnalla, jolloin oli seuraavan aikalisän hetki. Se toimi ja Miia-Maria Mäkikyrö hyökkäsi putken poikki. Seuraavana syöttäneen Rantasen käsistä kuitenkin pallo verkkoon. Puijon etumatka oli turvallisen tuntuinen 19-12 Moona Tarkiaisen astellessa syöttövaihtoon. Loppuerässä Puijolla ei ollutkaan hätäpäivää, vaikka pelin taso ei päätä huimannut. Tokoku pyssytti kakkospaikalta erän loppuluvuiksi 25-17.