Puijo Wolleyn ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon kohtaaminen päättyi tutuin luvuin

Puijo Wolley 2-3 Lentopallokerho (25-23, 21-25, 25-21, 17-25, 11-15)

Avauskokoonpanot:
Lentopallokerho: Madsen, Roivainen, Klimovich, Mosser, Elbaek, Ndoye ja Tuominen (L)
Puijo: Autere, Schmid, Huoman, Rusnachenko, Uusi-Illikainen, Tokoku ja Koskenkorva (L)

Ensimmäisen erän alussa hämeenlinnalaiset ottivat kuskin paikan. Tilanteessa 2-5 syöttämään pääsi Puijon kauhu Jenny Mosser, joka avasikin ässällä. Venla Huoman kuitenkin liiskasi seuraavan pisteen Kerhon kenttään. Myös Vera Klimovich syötti vuorollaan ässän ja johto kasvoi ennen pitkää jo 4-9:ään. Reina Tokokun syöttövuorolla ero kaventui 7-11:ään. Hieman myöhemmin Huoman syötti ässän, mutta seuraava piste putosi Puijon torjunnan käsistä omaan kenttään; tilanne 9-12. Nyt heräsi Minna Uusi-Illikainen nelospaikalla: Kaksi hyökkäyspistettä. Näiden jälkeen Helena Elbaek hyökkäsi leveäksi ja peli tasoihin 12-12. Kerhon aikalisän jälkeen Uusi-Illikainen johdatti Puijon pisteen johtoon. Seurasi lyhyt vuorottaisten pisteiden vaihe, joka päättyi tilanteeksi 16-18 Mosserin hyökkäyksellä. Tilanteessa 17-20 Pekka Seppänen kokosi joukkonsa neuvonpitoon. Aikalisän taika tuotti Michaela Madsenilta verkkosyötön, mutta Puijo epäonnistui seuraavan pisteen hyökkäyksessä. Tokokun juonikkaalla sormihyökkäyksellä ja Ella Autereen yhden naisen torjunnalla Puijo jälleen tasoihin 21-21 ja Kerho aikalisälle. Sen jälkeen Mosser löi hyökkäyksensä leveäksi ja Uusi-Illikainen hyökkäsi jälleen nelosesta Puijon eräpalloon 24-21, mutta Kerho onnistui pelastautumaan kaksi kertaa. Niiden jälkeen olikin taas aika turvata Uusi-Illikaiseen, joka päätti erän viistohyökkäyksellään lukuihin 25-23.

Toisessa erässä kumpikaan ei päässyt karkailemaan pidemmän kaulan päähän ja vielä seitsemän pisteen kohdalla oltiin tasoissa. Tuolloin Mosser onnistui hyökkäyksessään kaksi kertaa putkeen, mutta seuraavana Autere oli verkolla painamassa pallon Kerhon kenttään. Hämäläiset karkasivat johtoon 8-12 passari Pipsa Roivaisen ja Odette Ndoyen torjunnoilla, joiden jälkeen neloskulmassa oli tällä kertaa Huoman hyökkäämässä pistettä Puijolle. Seuraavasta Tokokun hyökkäyksestä lisäpiste Puijolle - 10-12 - mutta sen jälkeen Kerho käynnisti koneensa; luvuiksi nopeasti 11-15 ja Puijon aikalisä. Peli ei kuitenkaan heti piristynyt ja Sarah Schmidin päästessä syöttämään peli oli 13-18. Siitä ei ollut kotijoukkueelle iloa, koska Mosser hyökkäsi seuraavan pallon pisteen arvoisesti. Sama nainen kuitenkin syötti seuraavan pallon verkkoon. Tuon jälkeen Oksana Rusnachenko syötti kaksi ässää putkeen. Sitten oli vuorossa pitkä palloralli, joka työllisti etenkin Auteretta verkolla: Hän saikin kunnian päättää pallon ja pisteiksi 17-19. Kerho otti aikalisän, jonka jälkeen Klimovich torjui pisteputken poikki. Pari pinnaa Kerholle Puijon virheiden myötä ja yksi toiseen suuntaan, tilanne 18-22. Mosserin hyökkäyksellä 18-23, jonka jälkeen saman naisen hyökkäys pitkäksi. Puijo takaa-ajoon Tokokun hyökkäyksellä 20-23 ja Kerho aikalisälle. Sen jälkeen taas Tokokun hyökkäys kakkosesta ja 21-23. Kerhon eräpallon toi Mosser, joka päästettiin hyökkäämään vapaasti Puijon kenttään. Erä päättyi Puijon vastaanoton lipsahtaessa antenniin ja lukuihin 21-25.

Pitkän erätauon jälkeen peli jatkui huomattavan tasaisena. Pisteitä vuorotahtiin, eikä kumpikaan joukkue ollut kokenut notkahdusta. Kerho pääsi 5-7 -johtoon kahdella Puijon hyökkäysvirheellä, jolloin Pekka Seppänen otti heti pelin hetkeksi poikki. Aikalisän jälkeen muutama lisäpiste Kerholle, mutta Uusi-Illikainen onnistui katkomaan Roivaisen syöttöputken. Pari pinnaa puolestaan Puijolle ja Rusnachenko syöttämään. Seurannut pitkä palloralli päättyi lopulta Kerhon eduksi. Tilanteessa 10-14 Seppänen marssitti Emilia Käännän Uusi-Illikaisen tilalle. Puijo kavensi tilanteeksi 12-14, mutta Mosser pääsi pamauttamaan kutospaikalta pallon Puijon kenttään. Puijo pisteen päähän 14-15 kaksikon Rusnachenko-Schmid torjunnalla, mutta seuraava pitkä pallo kääntyi lopulta Kerholle. Seuraava pisteen ero Schmidin hyökkäyksellä ja tasoihin Käännän hyökkäyksellä. Seuraavaksi syöttövuorossa oleva Huoman iski tiskiin ässän ja Giovanni Torchio otti aikalisän. Tilanteeksi 18-16 Rusnachenkon hoitamalla vastapallolla ja 19-16 Schmidin hyökkäyksellä. Puijolta nähtiin nyt runsaasti onnistumisia niin hyökkäyksessä kuin torjunnassa. 22-18 riitti Torchiolle ja toinen aikalisä. Elbaek onnistuikin hyökkäyksessä, mutta Autereen torjunnalla ja Elbaekin hyökkäysvirheellä Puijolle eräpallo 24-19. Ensimmäinen yritys kilpistyi syöttövirheeksi ja seuraavan hoiteli Madsenin torjunta. Puijon aikalisä 24-21 -tilanteessa. Sen jälkeen Koskenkorvan vastaanotto, Rusnachenkon torjunta ja Huomanin hyökkäys olivat kaikki täysin kohdallaan, ja erä Puijolle 25-21.

Neljänteen erään Kerho vaihtoi passariksi Sofia Lehdon. Hämeenlinnalaiset aloittivat erän todella tehokkaalla hyökkäyspelillä, Mosser ja Elbaek paukuttelivat tilanteeksi 3-7. Puijo kaventeli tilannetta, mutta Kerho päästettiin silti karkuun 5-10. Pinna lisää ja Puijo aikalisälle. Elbaekin syöttöputki katkesi lopulta virheeseen ja tilanteeksi 6-14. Puijo vaihtoi tilanteessa 7-16 Käännän tällä kertaa Huomanin tilalle, mutta kotijoukkueella oli vuori kavuttavana. Kerhon Ndoye vaihtui Kerttu Kilpiseen tilanteessa 9-18. Kääntä kaunisteli lukuja 12-19:n hyökkäämällä ja torjumalla. Erän lopulla Kerho peluutti Lotta Alataloa Madsenin tilalla. Vaikka Puijo väläytteli loppuerässä paikoin kauniita hyökkäyksiä, erä oli lopulta Kerhon selvästi 17-25.

Vaativan pätkäerän aloitti Rusnachenko, mutta piste vieraille. Seuraavan pitkän pallon päätti Mosserin onnistuminen kolmannesta peräkkäisestä saamastaan passista. Puijon avauspiste Tokokun hyökkäysonnistumisella ja Kerhon kolmas Puijon virheellä. Puijo tasoihin 3-3 Kerhon syöttö- ja verkkovirheillä. Niitä seurasivat Autereen ässä ja syöttövirhe: 4-4. Puijo ohi Käännän lyödessä nelosesta torjunnan käsistä leveäksi. Seuraavan hyökkäyksensä Kääntä sai Kerhon kenttään, jonka jälkeen Kerhon vastaanottovirhe ja luvuiksi 7-4: Kerho aikalisälle. Klimovich syöttämään Elbaekin hyökkäyspisteen jälkeen ja seuraavat pisteet hyökkäsivät Mosser kutosesta sekä Elbaek kakkosesta: 7-7. Seuraava piste Kerholle Ndoyen toimesta ja Puijon aikalisä. Käännän onnistunut hyökkäys nelosesta ja tasoihin 8-8. Schmidin hyökkäyksellä 9-8. Tasoihin Puijon torjunnan pudottaessa pallon omaan kenttään. Loppuerässä Puijon onnistumiset olivat harvassa ja Madsen sekä Mosser kurittivat kotijoukkuetta hyökkäyksillään. Loppuluvuiksi 11-15.