Otteluraportti Puijo Wolley 3 – 1 LiigaPloki (25-21, 20-25, 25-14, 25-19)

Avauskokoonpanot:
LiigaPloki: Rasinperä, Kähkölä, Inskip, Kenjalo, Mebus, Ellis ja Joensalo (L)
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Huoman, Räty, Tikka, Räsänen ja Help (L)

Ottelu käynnistyi Puijon Taija Tikan syöttöputkella, jonka jälkeen luvut kotijoukkueelle 3-1. Ottelu tasoittui neljässä pisteessä Duska Kenjalon hyökättyä pallon Puijon kenttään. Hakkuri Kenjalo näytti miksi on joukkueensa eniten torjuntapisteitä kerännyt pelaaja ja torppasi tehokkaasti Emilia Käännän hyökkäyksiä nelosesta. Pisteissä 6-8 Pekka Seppänen jututti joukkuettaan aikalisän verran, mutta Kenjalo näytti pitkää nenää ja syötti perään ässän. Passari Anna Mebus sijoitti tyylikkäästi toisella kosketuksella LiigaPlokin 7-10 -johtopisteen. Puijon peli yskähteli hieman, mutta se pysytteli sitkeästi kannoilla ja erä oli tasan 13-13 Tikan ässän jälkeen. Seuraavan kerran tilanteen tasoitti 15:een Ella Autereen torjunta ja kotijoukkueen vei keulille Venla Huomanin hyökkäys nelosesta. LiigaPlokin aikalisä pisteissä 16-15. Puijon peli sai alkuerästä puuttunutta puhtia, ja Kim Buchwald jututti tiimiään uudestaan pisteissä 20-16. Kuopiolaiset pitivät pintansa ja Selma Räsänen napautti takakentältä päätösluvut 25-21 lähes jalat maassa pysyen.

Toinen erä oli alkumetreillään tasaisempi kuin ensimmäinen, mutta Kara Inskipin syöttövuorolla LiigaPloki meni 6-8 -johtoon. Räsänen tasoitti tilanteen yhdeksässä pisteessä hakemalla ykköspaikan hyökkäyksellään kosketuksen vastustajan torjunnan sormenpäihin. LiigaPloki repäisi kaulan 9-12:een ja Puijo lähti aikalisälle. Puijo kiri, pääsi tasoihin 14:ssä pisteessä ja paineli samantien ohi. LiigaPloki meni 16-18 -johtoon Kara Inskipin väkevällä ässäsyötöllä ja Puijo kävi aikalisällä. Inskipin syöttö oli Puijolle vaikea nostettava ja johto repesi neljään pisteeseen 16-20. Kapteeni Kääntä yritti ottaa joukkuettaan reppuselkään ja syötti ässällä pisteiksi 19-21. Kim Buchwald otti aikalisän, jonka jälkeen pihtiputaalaiset terästäytyivät. Erä päätökseen ja LiigaPlokin voittoon 20-25.

Puijo Wolley nautti pitkällä erätauolla jämäkämpää urheilujuomaa ja aloitti kolmoserän räväkästi. TIlanteessa 8-4 LiigaPloki kävi aikalisällä, jonka jälkeen Puijo tappoi vielä pari palloa vastustajan kenttään Huomanin syöttövuorolla. Pihtiputaalaiset lähtivät pienoiseen kiriin ja kotijoukkue käytti aikalisän pisteissä 10-6. Hakkuri Räsänen kirjautti pari hyökkäyspistettä tililleen ja Puijo pysyi selvässä johdossa. Hetken aikaa etenkin Puijon Tikka, Kääntä ja Huoman onnistuivat kaikissa syötöissään, hyökkäyksissään ja torjunnoissaan, libero Veera Help pelasti hankalammat pallot, eikä LiigaPlokin peli sen sijaan kulkenut lainkaan. Puijo eteni Käännän syöttövuorolla lopulta 19:än pisteeseen, jonka jälkeen vastustaja onnistui kaunistelemaan omia lukujaan 11:een. Ero oli kuitenkin liian pitkä kurottavaksi ja Puijo paineli 25-14 -voittoon Selma Räsäsen hyökkäyspisteiden ja vastustajan hyökkäysvirheiden myötä.

Puijon hurmos jatkui Tikan ja Huomanin hienojen torjuntojen muodossa, joiden jälkeen neljäs erä oli 3-1. LiigaPlokin Emma Ellis oli täysin eri mieltä ja hyökkäsi erän tasoihin. Erä jatkui tasaisena ja yleisöä hemmoteltiin hienoilla taistelupalloilla. Kotijoukkueen Räsäsen syöttövuorolla eroa syntyi tilanteeseen 11-8 asti, ja Kim Buchwald kokosi joukkonsa. LiigaPloki onnistuikin saamaan pari pistettä, mutta kapteeni Käännän siirryttyä syöttämään kotijoukkueen peli alkoi taas rullata: Pihtiputaalaisten toinen aikalisä pisteissä 15-10. Se toimikin ja Kääntä syötti verkkoon. Kuopiolaisten peli ei kuitenkaan seonnut, ja Puijo eteni passari Liina Rädyn syöttövuorolla pisteisiin 20-14. LiigaPloki sai vahvan Inskipin syöttämään, mutta tällä kertaa pallo nousi ja kuoli Puijon toimesta mainiosti, pisteet 22-15. Kenjalon syöttövuoro päättyi tilanteeseen 23-18. Eräpallo Puijolle vastustajan hyökkäysvirheellä ja Tikka päätti erän ja ottelun hyökkäyksellään pisteisiin 25-19 ja eriin 3-1.

Ottelun lehdistätilaisuus Ruutu-tallenteen lopussa.