Puijolta kolme tasaista ja yksi heikko erä Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Lentopallokerho 3 - 1 Puijo Wolley (25-18, 23-25, 25-22, 25-10)

Avauskokoonpanot:
Puijo: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Räty, Tokoku ja Koskenkorva (L)
Kerho: Madsen, Klimovich, Mosser, Owokoniran, Lehto, Ndoye ja Tuominen (L)

Ensimmäisen erän kolme ensimmäistä pistettä Puijolle omilla hyvillä suorituksilla. Kerho otti vieraiden ajolähdön kiinni Jenny Mosserin ja Vera Klimovichin hyökkäyksin. Kerho pääsi johtoon 7-5, ja Puijo rauhoitti peliä aikalisällä. Kerho kävi johdossa 10-7, mutta Liina Rädyn syöttövuorolla Hilkka Hujanen tasoitti tilanteen kahdella peräkkäisellä hyökkäyspisteellään: Kotijoukkue aikalisälle. Räty ei hämääntynyt ja syötti ässän. Seuraava lipsahti harmillisesti pitkäksi ja pisteet 11-11. Seuraavaksi muutamat pisteet vuorovedolla, mutta kotijoukkue otti uudestaan ohjat. Adeola Owokoniranin ja Odette Ndoyen hyökkäyksillä johto lipsui jo 22-15:en, jolloin Puijon toinen aikalisä. Savolaiset kavensivat tilannetta Sarah Schmidin torjunnalla, mutta Ndoye hyökkäsi seuraavan pisteen tyylikkäästi. 23-16 Kerhon tuplavaihto ja passari Jenna Ylivainio suoraan syöttämään. Puijolle kavennusta Ella Autereen torjunnalla ja hyökkäyksellä 23-18:an, mutta seuraavat pinnat kotijoukkueelle Puijon syöttövirheellä ja Mosserin hyökkäyksellä, joten erä päätökseen pistein 25-18.

Toinen erä säilyi pitkään tasaisena Puijon pitäessä johtoasemaa yhdellä pisteellä. Parin pinnan johdossa 9-11 savolaisjoukkue kävi Owokoniranin hyökkäysvirheen myötä, mutta tänään emäntäjoukkue oli kova luu, eikä kaulaa ollut helppo repiä. Tasoissa oltiin 13:ssa pisteessä. Schmidin ässällä Puijo pääsi uudestaan pari pinnaa edelle ja Kerhon aikalisä pisteissä 15-17. 16-17 ja jo edellisessä erässä nähdyllä tuplavaihdolla Ylivainio ja Helena Elbaek kehiin. Puijo 16-19 keulille Hujasen vahvoilla hyökkäyksillä. 18-20 Kerhon tuplavaihto takaisin. Kotijoukkue tuli tasoihin 22-22 ja Pekka Seppänen kokosi Puijon joukot tuumailemaan tilannetta. Kerho johtoon 23-22 Owokoniranin hyökkäyspisteellä ja tasoitus Emilia Käännän kädestä. Eräpallo 23-24 puolestaan Hujasen hyökkäyksellä. Kääntä halusi lopettaa erän nopeasti ja syötti ässän: 23-25.

Kolmannen erän alkuun kotijoukkue paineli 7-3 -johtoon. Puijo ei hätääntynyt ja tuli pisteen päähän 8-7. Seuraava Kerhon kaula oli tilanne 11-7, jota Puijo kiri pari pykälää Schmidin ja Hujasen hyökkäyspisteillä. Hämäläisjoukkue kävi jo 15-10 -johdossa. Puijolla oli suuria vaikeuksia saada kiri kunnolla päälle ja oranssipaidat pysyivät sitkeästi neljä tai viisi pistettä edellä. Pisteissä 19-14 Minna Uusi-Illikainen kokeilemaan Käännän tilalle. Puijo paranteli asemiaan lukuihin 21-17 ja vaihtoi Käännän takaisin kentälle. Samalla Kerhon tuplavaihto. Puijo nousi pisteen päähän 21-20 Hujasen ja Tokokun hyökkäyksillä sekä Kerhon hyökkäysvirheellä: Kotijoukkueen aikalisä. Tasoitus Rädyn torjunnalla, mutta Mosser onnistui hyökkäämään Kerhon johtoon. Myös seuraava tasoitus tuli Rädyn torjunnalla,  mutta Owokoniranin ja Mosserin hyökkäykset toivat Kerholle eräpallon 24-22 ja Puijo aikalisälle. Ensimmäinen toi tuloksen ja luvut 25-22.

Puijo aloitti neljännen erän hyvin, mutta Kerho paineli Owokoniranin johdolla ohi. Pisteissä 5-4 Kääntä ulos ja Uusi-Illikainen sisään. Owokoniran onnistui hyökkäämään pari pinnaa lisää ja Michaela Madsenin torjunnan kellottaessa taululle luvut 10-5 Puijo otti aikalisän. Kotijoukkue rallatteli jo 12-6 -johtoon ja tilanteessa 13-7 Venla Huoman Hujasen tilalle. 15-7 Hujanen takaisin kehiin. Puijolla oli synkkä hetki, joka satoi vastustajan laariin. 18-7 ja Puijon toinen aikalisä.  Lopulta Puijo onnistui keräämään erässä vaivaiset 10 pistettä ja ottelu oli ohi ennen aikojaan.