Otteluraportti Puijo Wolley 0 - 3 Pölkky Kuusamo (20-25, 19-25, 16-25)

Avauskokoonpanot:
Pölkky: Pollard, Nusbaum, Yli-Sissala, VanLiew, Jones, Lehto ja Jäppinen (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Palmer, Räty, Tikka, Räsänen ja Help (L)

Ottelun aluksi palkittiin Puijon Taija Tikka 200 liigatorjunnan rajapyykin ylittämisestä. Ottelun alussa kävi selväksi, että Pölkyn hyökkäys on vahva. Lexi Pollard, Amiyah Jones ja Cortney VanLiew esittelivät hyökkäyksiään kovaa, korkealta ja koko verkon leveydeltä. Puijo pysytteli erän alussa vielä iskuetäisyydellä muutamien onnistumisten ja Pölkyn virheiden ansiosta, mutta pisteissä 7-11 Pekka Seppänen tarjoili kuusikolle näkemyksiään. Päävalmentajalle puoli pistettö, kun Bettina Yli-Sissalan seuraava syöttö jäi verkkoon. Puijo sai muutamia maukkaita onnistumisia mm. Tikan vastapalloon hyökkäyksellä ja Pölkyn Sotiris Gkotsis otti aikalisän tilanteessa 15-16. VanLiew’n hyökkäysvirheen jälkeen peli oli tasan. Pölkky meni taas keulille seuraavassa pallossa, jonka aikana libero Veera Help tekohengitti joukkuettaan kolmella hienolla puolustuksella. Vahva hyökkääjä Carlyle Nusbaum iski taululle luvut 17-20, jolloin Puijo käytti toisen aikalisänsä. Yli-SIssala iski ässän Puijon kenttään, mutta heitti seuraavan verkkoon: 18-21. Seuraavat kaksi palloa Puijo menetti virheillään ja Jones hyökkäsi joukkueensa eräpalloon 18-24. Aniah Palmer piti toivoa elossa hyökkäyspisteellään ja ässällään, mutta Nusbaum tykitti erän loppuluvuiksi 20-25.

Toinen erä alkoi keltamustien kannalta iloisemmissa merkeissä. Tikka nakutti ässän Pölkyn puoleiseen parkettiin ja Gkotsis otti ensimmäisen aikalisänsä jo pisteissä 6-3. Puijo onnistui pitämään eroa kaksinumeroisiin lukuihin asti joukkueiden syötellessä vuorotellen, mutta kahden kotijoukkueen virheen jälkeen oltiin luvuissa 11-11 ja oli Seppäsen vuoro rauhoitella joukkuettaan. Myös seuraava piste vieraille Puijon sähläyksellä ja Venla Huoman korvasi kentällä Emilia Käännän. Trendi ei kääntynyt ja vaihto takaisin pisteissä 12-15. Pölkyn ison torjunnan jälkeen seuraava tarjous Puijolta oli tuplavaihto: Kentälle Megija Dambrehte ja Piper Matsumoto, ulos Liina Räty ja Selma Räsänen. Pinna taas vieraille, 12-17 ja Puijon toinen aikalisä. Tikan ja Ella Autereen torjunnoilla ja Pölkyn hyökkäysvirheellä tilanne tiivistyi 15-17:än ja myös Pölkky käytti toisen aikalisänsä. Se toimikin mainiosti ja kuusamolaiset torppasivat Puijon nousun. Ero repesi jo pisteisiin 16-22. Palmer ja Kääntä hyökkäsivät kavennuspinnat 18-22:een, mutta Pölkky eteni eräpalloon Nusbaumin hyökkäyksellä ja passari Sofia Lehdon torjunnalla. 19-24 Autereen torjunnalla, mutta erä päätökseen 19-25 Nusbaumin raisulla hyökkäyksellä nelosesta.

Kolmannen erän alkuun Puijon kentälliseen oli vaihdettu Dambrehte hakkurin ja Huoman laitahyökkääjän paikalle. Pölkky oli selvästi niskan päällä ja tilanteessa 0-5 Puijo oli käyttänyt jo molemmat aikalisänsä. Pisteissä 1-9 kotijoukkue kokeili passarivaihtoa, eli Matsumoto kentälle. Kapteeni Dambrehte otti joukkueen hetkeksi reppuselkään ja kavensi tilanteen 4-9:än kahdella hyökkäyspisteellä ja ässällä. Puijo sai erän keskivaiheilla muutamia onnistumisia Autereen torjunnalla ja Palmerin hyökkäyksillä, mutta muuten mentiin yhtä maalia. Pölkky onnistui hyökkäyksissään täydellisesti ja Amiyah Jones syötti kahdella peräkkäisellä ässällä tilanteeksi jo 11-21. Lopulta Puijo onnistui nousemaan 16 pisteeseen, mutta siihen se jäi, ja Carlyle Nusbaum tykitti erän päätökseen nelosesta: Korkealta, kovaa ja viistoon.