Sarjakärki odotetun kova Kuopiossa, pisteet vieraille 3-0

7.2.2021

Pelin aloitukseen Puijolta Toivonen, Jooa Hänninen, Kettunen, Smolander, Kääntä ja Hujanen sekä liberoimaan Kerminen ja Sahlberg. Kangasalta kentälle Jalonen, Larson, Tikka, Laakkonen, Sievänen, Roosa Heikkiniemi ja Karhu. Pelin alku oli tasaista vääntöä, ja molemmat joukkueet intoutuivat syöttämään ja puolustamaan kovaa tehden hyökkäyspelaamisen haastavaksi. Erässä nähtiinkin paljon virheitä ja torjuntaan lyöntejä. Kotijoukkueen pienoisessa johdossa ex-puijolainen Arttu Keränen oli pakotettu vaihtamaan Heikkiniemen sisaruksista kokeneemman kentälle. Erässä mentiin jatkopalloille vieraiden viedessä erän nimiinsä 24-26.

Toiseen erään sama aloitus. Kangasala aloitti vahvasti erän puolustaen ja hyökäten tehokkaasti. Kotijoukkue ei saanut rivejään kasaan vaihdoista huolimatta ja erä selvästi vieraille 15-25. Syöttö-vastaanotossa kotijoukkuekin pärjäsi hyvin, mutta jäi hyökkäyksessä vastustajasta selkeästi.

Kolmas erä. Kangasala aloitti erän jälleen vahvasti, ja johti erän puolessa välissä selvästi. Annika Kivioja auttoi sytyttämään joukkuetta uudelleen taisteluun. Puijo kuroi eroa kiinni, mutta virheet katkaisivat ajojahdin. Kangasala erävoittoon kotijoukkueen virheiden avittamana 19-25 lukemin. Kangasalle 0-3 voitto.

Puijo haastoi alussa hyvin ja teki nousua kolmannessa, muutoin kotijoukkueen peli kaatui virheisiin ja hyökkäystehojen uupumiseen. Kangasala oli tänään kovempi hyökkäyspelissä ja teki kärsivällisesti töitä vähillä virheillä. Vieraiden keskitorjujat olivat hyvällä pelipäällä ja parhaana palkittu hakkuri Larson takoi kovat tehot 20/+15. Kotijoukkueelta Kesko palkitsi kokonaisuudessa hyvän ottelun pelanneen laituri Emilia Kääntän. Ilon aihetta toi kotijoukkueelle se, kun sai hetken sivussa olleet Lehdon ja Smolanderin takaisin kentälle, ja Kivioja pääsee kokoajan paremmin peliin mukaan. 


Pelaaja- ja valmentajakommentit

Jukka Lehtonen Puwo
- Edelleen meillä on tuollaistakin joukkuetta täydet mahdollisuudet voittaa, ei pelkästään pärjätä. Jokaista hyökkäystä ei ole pakko voittaa, vaan torjunta- ja puolustuspelaamisen kautta voidaan tehdä itselle parempia paikkoja. Jokaisessa erässä annettiin liikaa etumatkaa. Kaikille vaihdosta sisään tulleille plussat, erityisesti Kiviojan Annika on aika pitkään odotellut tuolla kulmassa - tosi iso plussa! Annika tuli peliin omana itsenään, pirteänä ja energisenä eikä ujostellut!

Arttu Keränen Kangasala
- Vähän harmittaa se, että ei pystytty pelaamaan aloituskuusikolla loppuun asti. Puijo painosti meitä alkuun hyvällä syötöllä, sitten saatiin pelistä enemmän otetta. Viimeisen erän 10 pisteen jälkeen näki varsinkin torjunnasta, että fokus katosi. Isoja passeja alkoi tulla meidän torjunnan välistä, mitä ei saa ikinä tapahtua. Kun viimeinen 10 % putosi pelistä, tippui tulos ja tekemisen taso todella paljon. 3-0 voittoon pitää olla tyytyväinen tässä otteluruuhkassa, jossa ei ennätetä harjoitella.

Emilia Kääntä, Puwo
- Häviö harmittaa aina. Kangasala on sen verran hyvä joukkue, että meidän åitäisi pystyä pelaamaan virheettomämmin ja kärsivällisemmin.

Jody Larson, Kangasala
- 3-0 voitto on aina hyvä asia, mutta meillä on aina tekemistä. Meidän pitää aina pitää mieli kirkkaana ja fokus pelissä.

Tilastot

Puijo-Wolley - LP Kangasala
0-3 (24-26, 15-25, 19-25)
Puijo: Kääntä 11/+7, Kettunen 6/+2, Hänninen 6/-1
Kangasala: Larson 20/+15, Tikka 9/+6, Laakkonen 8/+6
Ässät 5-7, syöttövirheet 9-10, torjunnat 6-10, hyökkäys% 26-33, vastaanotto% 32-40

Pistekilpailu:
3 Larson LP Kangasala
2 Karhu LP Kangasala
1 Kääntä Puijo

PROlibero
Sievänen, LP Kangasala