Sarjakärki Pölkky tällä kertaa Puijoa vahvempi

Otteluraportti Puijo Wolley 0 - 3 Pölkky Kuusamo (23-25, 23-25, 23-25)

Avauskokoonpanot:
Pölkky: Palmer, Harris, Pennanen, Malinen, Kallinen (C), Jones ja Jäppinen (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Palmer, Matsumoto, Tikka, Räsänen ja Help (L)

Ottelun ensimmäinen erä käynnistyi Puijon komennossa. Kotijoukkue hyökkäsi itsevarmasti ja Pölkky sortui virheisiin. Ella Autereen torjunnan jälkeen peli oli 7-3, mutta Sotiris Gkotsiksen aikalisä ei toiminut kuusamolaisten toivomalla tavalla: Ässä Piper Matsumotolta pölkkyläisten tuijotellessa toisiaan. VIeraat pääsivät tasoihin 10-10 Oona Pennasen kahdella peräkkäisellä ässällä, mutta seuraava syöttö liiteli pitkäksi ja Puijo johti jälleen. Kun ero repesi Pölkyn virheillä 15-11:en, nähtiin toinen aikalisä pohjoisilta vierailta. Pölkky pääsi tasoihin 18 pisteessä, kun Matsumoton tulkittiin pelaavan palloa väärällä puolen verkkoa. Seuraavaksi pisteitä vuorotellen molemmille, mutta Pölkky pääsi 20-22 keulille, kun syöttö putosi ässänä kuopiolaisparkettiin. Emilia Käännän hyökkäyksellä kavennus 21-22, mutta ero taas kahteen Madeline Palmerin kädestä. Puijo pääsi 23 pisteeseen Piper Matsumoton toisen kosketuksen peipillä, mutta Pölkky voittoon Amiya Jonesin hyökkäyksellä.

Toisen erän alku oli tasainen ja molemmat joukkueet kävivät vuorollaan parin pinnan johdossa. Puijo pääsi kolme pistettä keulille Selma Räsäsen käyttäessä kakkospaikalla järkeä voiman sijaan ja 8-12 -johtoon Käännän hyökkäyksen tultua torjutuksi rajojen ulkopuolelle. Maratonpallolla johto viiteen pisteeseen ja Pölkky jo toiselle aikalisälleen. Tilanteessa 16-12 Pölkky otti tuplavaihdolla kehiin Erin Shomakerin ja Sofia Lehdon Joanna Kallisen ja Oona Pennasen paikoille. Seuraavana yleisö todisti pitkää pallorallia, joka lopulta päättyi vieraille. Joukkueet tekivät pisteitä vuorotellen, kunnes Pölkky kiristi tilanteeksi 18-17 kahdella torjuntaonnistumisella. Rinnalle kuusamolaiset eivät vielä päässeet, sillä Makenzie Harris tippasi seuraavan pallon pitkäksi. Tasoissa joukkueet olivat 22 pisteessä ja Pölkky keulille 22-23, kun Palmerille annettu passi oli liian pitkä ja amerikkalainen suuntasi hyökkäyksensä antennin väärältä puolelta. Trilleripallolla tasan 23-23. Eräpallo 23-24 Puijon syöttövirheellä ja loppuluvut 23-25 Madeline Palmerin hyökkäyksellä.

Kolmaskin erä kaynnistyi tasaisena, mutta Puijon päästyä 8-5 -johtoon Pölkky tuumaili tilannetta aikalisällä. Niin vain tilanne olikin hetkessä tasan 8-8. Kotijoukkue ei halunnut päästää vieraita johtoon, mutta tilanne pysyi kireänä. Taija Tikan syöttövuorolla Puijo pääsi 15-11 -johtoon ja Pölkky taas aikalisälle. Se herätti jälleen vierasjoukkueen ja Pekka Seppäsen oli vuoro puhutella tiimiään pisteissä 15-14. Kuusamolaiset tuumasivat, että antaa mennä ja pääsivät 15-16 -johtoon. Nyt piristyi Puijo ja pisteiksi 18-16. Ei auttanut sekään, Pölkky paineli ohi 18-20 ja Puijo käytti toisen aikalisänsö. Piper Matsumoto herätteli joukkuettaan tippaamalla toisella kosketuksella kavennuksen 19-21 ja Autere kiristi torjunnallaan pisteet 20-21:een. Tässäkin erässä Puijo pääsi 23 pisteeseen, mutta Pölkyn Harris viimeisteli ottelun torjuntapisteellä