Syysturnauksen otteluraportti

12.9.2021

Klo 10 Puijo Wolley - LiigaPloki

Puijon naisten sateinen syyslauantai starttasi jo aamukymmeneltä, kun joukkue kohtasi Pihtiputaan LiigaPlokin turnauksen ensimmäisessä ottelussa.

Puijosta kentälle kahteen ensimmäiseen erään passari Venla Hyttinen, libero Petra Sahlberg, yleispelaajat Hilkka Hujanen sekä Emilia Kääntä, keskitorjujat Linnea Malinen ja Eveliina Smolander sekä hakkuri Sanni Määttä. Vierailta passarina pelasi Napalkova, hakkurina Yefremenko, yleispelaajina Pertens ja Elbaek, keskellä Vehmanen sekä Stackhouse ja liberona Pirinen.

Molemmat erät olivat tiukkoja ja pelissä nähtiin paljon ässiä ja virhesyöttöjä. Puijon pelaaminen oli pirteää ja hyökkäys rohkeaa. Harjoitellut asiat ovat hyvällä vauhdilla siirtymässä kentälle. Puijon naiset pelasivat ensimmäisen erän voittoon ja toisessa erässä hävisivät niukasti jatkopalloilla.

Kolmanteen erään Puijossa liberon paikan otti Henna Minkkinen, keskitorjujiksi Pilvi Kettunen ja Pihla Pohjola, passariksi Anni Toivonen, laitapelaajat jatkoivat. Plokilta ainoa muutos hakkurin paikalla Päykkönen. Kolmannesta erästä muodostui Emilia ja Pihla syöttöshow, joka takasi niin hyvän etumatkan, ettei Ploki saanut sitä kurottua umpeen. Neljänteen erään Janita Arkko hakkurin paikalle ja Ploki vaihtoi Efremenkon takaisin laitaan. Puijon naisten vastaanotto hieman haparoi ja Ploki sai etumatkaa, joka helpotti taas vieraiden peliä. Lopussa Puijo vielä kuroi eroa kiinni, mutta niin piti Ploki etunsa ja vei erän. Peli siis tasan 2-2. Viidettä erää ei tänään pelattu, kun etukäteen 4 erän pelistä oli sovittu.

Positiivista pelissä oli hyvätehoinen syöttöpeli läpi erien. Vastaanotossa oli pientä ailahtelua sen pysyessä kuitenkin kohtuullisen hyvänä. Hyökkäyspelissä näkyi ajoittain mainio tekeminen ja pelaajat jaksoivat hyvin jauhaa ja puolustaa, halpoja palloja ei kenttään jäänyt. Pieni tauko ja illalla seuraava ottelu.

Valmentaja Lehtosen kommentit: "Pelaajat toteuttivat hienosti ennen peliä sovittuja asioita. Harjoittelun osalta ollaan keskitytty pelin tiettyihin osa-alueisiin ja niitä pyritään tässä turnauksessa tuomaan peleihin. Peli-ilme pysyi keskittyneenä läpi ottelun ja toisen erän jälkeen tehtyjen vaihtojen jälkeen kentälle tulleet pelaajat saivat heti myös pelistä kiinni. Muun muassa syöttö- ja vastaanottopelaaminen olivat hyvällä tasolla."

Klo 14 LiigaPloki- Nurmon Jymy

Päivän toisessa pelissä kohtasivat Pihtiputaan Ploki ja Nurmon Jymy. Peli oli ailahtelevaa ja syöttö vastaanotto oli isossa roolissa. Pelin edetessä otteet hieman tasoittuivat ja peli tiukentui. Pihtipudas vei ottelun nimiinsä 3-1.

Klo 18 Puijo Wolley- Nurmon Jymy

Päivän toiseen otteluun lähdettiin ilta kuudelta. Vastaan asettunut Nurmon Jymy marssitti kentälle passariksi Aino-Kaisa Etelän, liberona tutusti Laura Penttilä, hakkurina Katariina Salminen, keskellä Ada Peura ja Sara Niemi, yleispelaajina Riikka Valkonen sekä joukkueen ruotsalainen vahvistus Diana Lundvall. Puijo pelasi koko ottelun keskitorjujina Pilvi Kettunen ja Eveliina Smolander, laidassa Hilkka Hujanen, hakkurina Sanni Määttä. Liberoista Petra Sahlberg pelasi 2 ensimmäistä erää ja Henna Minkkinen 2 seuraavaa, Janita Arkko korvasi 3 erää pelanneen Emilia Käännän neljännessä. Passarit jakoivat vastuun vuoroerin Anni Toivosen aloittaessa pelin.

Ensimmäisen erän tahdit määräsi Puijon naiset hallitessaan syöttö-vastaanotto peliä selvin numeroin ja hyökätessään tehokkaammin. Toiseen erään Nurmon naiset heräsivät taistelemaan ja pahensivat syöttöään, mikä sai kotijoukkueen vastaanoton vaikeuksiin, mutta hyökkäyspäässä pystyttiin siitä huolimatta riittäviin hyviin tehoihin, jotta erävoitto saatiin napattua. Kolmannessa erässä oli Puijolla hyökkäyspelissä haasteita, eikä palloa saatu tapettua Nurmon puolustaessa hyvin. Selvä erätappio heikentyneen kokonaispelin myötä. Neljännessä kapteenisto kannusti joukkueen vielä hyvään iskuun ja oli parempi pelin jokaisella osa-alueella ja ansaitsi hienon 3-1 voiton.

"Toisessa ottelussa Nurmoa vastaan peli-ilme jatkui halutulla tasolla. Jatkoimme tiettyjen asioiden tuomista pelitilanteeseen ja Nurmoa vastaan torjunnan puolella siirrettiin opeteltuja asioita kentälle. Turnaus kokonaisuudessaan osoitti että pelaajat ovat hyvässä fyysisessä kunnossa. Oli mukava nähdä, että harjoituksissa kehitetyt asiat toimivat myös pelitilanteissa. Suurin anti sekä valmennukselle, että pelaajille oli nähdä, että suunta harjoittelussa on ehdottomasti oikea. Nyt jatkamme asioiden viilaamista harjoitussalin puolella ja odotamme innolla kauden alkua!", kommentoi turnausta päävalmentaja Lehtonen.

Kokonaisuutena hyvä turnaus ja monella osa-alueella selvää eteenpäin menemistä. Harjoitellut asiat näkyivät pelissä ja innolla seuraavan kahden viikon kimppuun ennen sarja-avausta. Oli mukava nähdä yleisöä paikan päällä ja toivotaan sitä sankoin joukoin lisää lauantaina 25.9. kun Mestaruusliigataival aloitetaan Studentian kotisalissa vastassa JymyVolley.