Tiukan kamppailun tuloksena erävoitto, Ploki 3-1 voittoon

3.3.2021

Aloitukseen Carina, Jooa, Pepi, Ansku, Hilu, Sanni, Eve, Pihla. Ploki oli erän alussa terävämpi ja meni muutaman pisteen johtoon. Erä pian tasottui ja Puijo meni erän puolessa välissä johtoon jonka se sai pidettyä loppuun asti voittaen erän 23-25.

Toisessa erässä sama kuusikko jatkoi, erä oli tasainen, kunnes yhdellä syöttövuorolla Ploki sai revittyä selvän eron. Erän lopussa ei saatu parasta irti ja Ploki 25-18 voittoon.

Kolmannessa erässä Ploki hallitsi peliä alusta alkaen, hyökkäyksessä ei saatu hyvistäkään yrityksistä palloa tapettua ja virheitä tuli enemmän. Ploki voittoon Puijon kovasta puolustuspelaamisesta huolimatta. Lukemat 25-16.

Neljännessa erässä Puijo aloitti paremmin ja otti pienen johtoaseman, joka suli kuitenkin nopeasti ja Ploki siirtyi johtoon erän puoleen väliin mennessä. Erän lopussa taisteltiin äärimmäisen kovaa molemmin puolin ja pisteitä tehtiin vuorotellen. Jatkopalloille mentiin ja hyviä paikkoja oli ratkaista peliä, Ploki kuitenkin teki ilmiömäisiä puolustuksia ja vei erän 27-25.

Illan ottelusta voidaan sanoa, että kaaduttiin saappaat jalassa. Hienolla asenteella tekemistä ja rohkeaa yrittämistä kaikilta. Plokin parhaaksi palkittu Lauren Matias oli tänään pitelemätön tehden 28/+20. Puijosta parhaana palkittiin hyvin peliä pyörittänyt Carina Lehto. Kausi näytti sen että kovuutta on saatava lisää, etenkin erien päätös hetkille. Kiitos kaudesta kaikille matkalla mukana olleille!

Valmentaja- ja pelaajakommentit

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

- Molemmilla joukkueilla tänään oli iloista lentopalloa. Pelissä oli hyvää vääntöä ja näytettiin, että osataan pelata hyvää lentopalloa. Toisessa erässä Roosa Päykkönen paikkasi hyvin hakkurina Sara Piippoa ja libero Jemina Pasanen pelasi liigauran parhaan pelinsä. Mieleenpainuvimpia olivat hänen onnistuneet ryömintäpallonsa. Lähdemme rohkeasti puolivälieriin haastamaan Hämeenlinnaa ja pelaamaan kauden parasta lentopalloa.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley:

-Tekemisemme oli tänään iloista ja raikasta, mutta hyvästä vastaanotostamme huolimatta emme saaneet riittävästi tehoja hyökkäyksiin. LiigaPlokin Lauren Matiaksen hyökkäykset olivat meille vaikeita. Kauden aikana erityisesti erien loppuja emme pystyneet tehokkaasti kääntämään itsellemme. Kannan siitä valmentajana täyden vastuun.

Roosa Päykkönen, LiigaPloki:

-Oli hauska päästä taas pelaamaan Liigaa kahden ykkössarjapelin jälkeen, meidän vastaanottopelimme oli tänään parempi kuin edellisissä peleissä. Pudotuspeleihin lähdemme taistelemaan Hämeenlinnaa vastaan.

Carina Lehto, Puijo Wolley:

-Lähdimme peliin hyvällä ilmeellä ja onnistuimme siinä. Lauren Matiasta emme saaneet kunnolla kuriin. Henkilökohtaisesti tällä kaudella olen innostunut taas lentopallosta.

Tilastot

LiigaPloki - Puijo Wolley
3-1 (23-25, 25-18, 25-16, 27-25)
Ploki: Matias 28/+20,Blanchfiel 13/+11,Keene 12/+6
Puijo: Hujanen 15/+6,Hänninen 11/+6,Pohjola 8/+4
Ässät 10-7, syöttövirheet 14-10, torjunnat 8-3, hyökkäys% 44-30, vastaanotto% 39-45