Otteluraportti 12.12.2021: Tiukka vääntö Puijon naisille, historiallinen voitto Hämeenlinnan Lentopallokerhosta!

12.12.2021

Puijolta kentälle seitsikko passari Courtney Baker, hakkuri Natasha Calkins, laiturit Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä, libero Petra Sahlberg, keskellä Pilvi Kettunen ja Eveliina Smolander.

Hämeenlinnan lentopallokerholta kentälle passari Jenna Ylivainio, hakkuri Yasmine Madsen keskellä Vera Klimovich ja Bettina Yli-Sissala, liberona Emilia Joensalo ja Rita Timonen ja laidassa tuorein vahvistus Nayara Ferreira ja Tuuli Tuominen.

Ensimmäiseen erään vieraat tulivat valmiimpana ja alun tasaisemman pistevaihdon jälkeen Lentiskerho otti pisteitä hyvin torjuen ja päättäen hyökkäyksiä terävämmin. Puolenvälin jälkeen Lentiskerho oli jo turvallisessa muutaman pisteen johdossa ja piti sen erän loppuun saakka vieden sen 19-25 lukemin.

Toiseen erään kotijoukkueelta yleispelaajan paikalla aloitti ekan erän lopussa Emilia Käännän korvannut Sanni Määttä. Puijon naisten peli starttasi paremmin ja kotijoukkue oli syöttöruudussa kovempi, mikä helpotti omaa torjunta puolustusta. Kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen oli vahvaa tässä erässä ja loppukukemat 25-20 Puijon naisille.

Kolmanteen erään ei muutoksia aloituskokoonpanoissa. Erä oli alkuun tasaisempaa, Puijon naiset sortuivat useisiin virheisiin syöttöruudussa ja Lentiskerho sai kurottua eroa. Hyökkäystehot hiipuivat Hämeenlinnan saadessa hyviä vaimennuksia ja puolustuksia. Myös puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli Lentiskerholla parempaa. Erän lopussa vieraat kuroivat eroa isommaksi, Kääntä Sanni Määtän tilalle ja Henna Minkkinen liberon paikalle. Ei muutosta erään ja erä Lentiskerholle 19-25.

Neljänteen erään kotijoukkueelle saatiin kova syöttö takaisin ja vähennettiin virheitä. Puolessa välissä erää Puijon naisilla oli hyvä johto. Lentiskerholta Tuuli Tuominen syöttämään ja kerho piste pisteeltä tasoihin. Emilia Kääntä Sanni Määtän paikalle. Käännän syöttövuorolla Puijo otti taas eroa. Erän loppu selvästi Puijon naisille 25-18.

Viides erä Sanni Määttä takaisin aloitukseen. Erässä kotijoukkueella pysyi edelleen kova syöttö ja Puijon puolustus jätti Lentiskerhon aseettomaksi. Erä 15-9 Puijon naisille ja koko peli 3-2 joten kotivoittojen putki sai jatkoa.

Ottelu oli tiukka ja molemmin puolin nähtiin hyviä syöttöputkia ja uhrautuvaa puolustamista. Peli oli yleisöön menevää ja molemmilta nähtiin kovia hyökkäyksiä. Pelin ratkaisuksi muodostui Puijon naisten kokonaisuudesssa parempi syöttö- vastaanotto ja hyökkäyspelaaminen. Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueelta hakkuri Natasha Calkins (23+13) ja vierailta hakkuri Yasmine Madsen (22+16).

Valmentaja- ja pelaajakommentit:

Natasha Calkins, Puijo Wolley
- Peli on oli meille varsin hyvä. Itseluottamuksemme kasvoi, kun onnistuimme hyökkäyksissä, kova syöttöpelikin auttoi.

Yasmine Madsen, Hämeenlinnan Lentopallokerho
- Peli kulki tänään ailahtelevasti. Matkan varrella on ollut vaikka mitä, toivotaan että peli alkaa pikkuhiljaa kulkea paremmin. En ole tyytyväinen.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley
- Joukkueen taistelusta jäi hyvä fiilis, pelasimme kaikki pallot loppuun asti. Ensimmäisessä erässä oli kaksi palloa, joihin en ole tyytyväinen. Muuten kaikki pallot pelattiin loppuun asti, eikä tehty tyhmiä virheitä. Erityisesti siitä kiitän joukkuetta. Pallorallit olivat pitkiä ja molemmat joukkueet tekivät fiksuja ratkaisuja, minkä jälkeen aina jompi kumpi joukkue voitti. Tiukkaa vastusta odotettiinkin.

Giovanni Torchio, Hämeenlinnan Lentopallokerho
- Ensiksikin onnittelut Puijo Wolleylle pelistä. Side out -pelaamisemme oli tänään heikkoa, toisen erän häviäminen oli pelin käännekohta. Pystymme parempaan.

(Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa)

Tilastot

Puijo Wolley - Hämeenlinnan lentopallokerho
3-2 (19-25, 25-20, 19-25, 25-18, 15-9)

Puijo Wolley: Calkins 23/+13, 21/+12, Määttä 10/+4

Lentiskerho: Madsen 22/+16, Nayara 14/+7, Yli-Sissala 10/+5

Ässät 14-7, syöttövirheet 16-5, torjunnat 4-10, hyökkäys% 39-33, vastaanotto% 42-33