Veera Help - takakentän vastuunkantaja

16.2.2023

Moikka Veera, ja onnea ”vanhuudesta”! Täytit just 18 ja tanssahtelit tanssit perjantaina. Sujuiko kuviot silläkin parketilla?

Moikka! Jep nyt oon ”wanha” ja joo kyllähän ne sielläkin iha hyvin sujui.

Cool! Ja nyt sit kohti seuraavaa haastetta, eli kirjoituksia? Joko jänskättää miten ne yhdistyy lentiselämän kanssa?

No joo kyllä ne vähän jännittää ja stressaa, mutta uskon että suoriudun niistä ihan hyvin jos vain aikataulutan arjen hyvin ja muistan ottaa aikaa myös lepäämiseen.

Sä olet ollut pienen tovin sivussa tuolta takakentän tehtävistä. Voitko kertoa loukkaantumisestasi?

Joo, mulla tuli siis harmittava uutinen magneettikuvista noin kolme viikkoa sitten. Kuvissa näkyi rasitusmurtuma jalkapöydässä ja sen takia joudun olemaan nyt sivussa lentopallokentiltä noin 5 viikkoa. Parin viikon päästä röntgenkuvaukset ja sieltä toivotaan puhtaita ja hyviä kuvia, jotta pääsen takaisin pelikentille! Tää loukkaantuminen on kyllä vahvistanut mua henkisesti ja uskon että täältä tullaan entistä kovempana takaisin!

Okei! Tommoselle fyysiselle ongelmalle ei luonnollisesti voi mitään, mut millanen juttu se on urheilijalle henkisesti? Tuleeko siinä jotain itsesyytöksen tunnetta, et ”olen jättänyt joukkueen pulaan” tjsp.?

Loukkaantumiset on kyllä aina urheilijalle tosi rankkoja henkisesti. Ja kyllä mulla on pyörinyt kaikenlaisia ajatuksia mm. se, että ei pääse treenaamaan ja kehittyminen lajin puolella keskeytyy. Treenien ja pelien sivusta katsominen on henkisesti tosi rankkaa, koska halu takaisin pelikentille on todella kova! Ja tietysti tuota itsesyytöstäkin, koska loukkaantuminen tuli todella huonoon paikkaan, juuri enne tärkeää Suomen Cup -viikonloppua :(

Uskon, että ei tunnu kivalta… Mut kun palaat kentille, niin palaat siihen vääränväriseen paitaan, eli liberoksi. Miten se paikka sulle omimmaksi osoittautui?

Pelasin jo junnuna enemmän takakenttää, koska olin niin lyhyt muihin verrattuna. Muutenkin ihailin aina muiden liberoiden esim. Lauri Kermisen pelaamista ja siitä se sitten oikeastaan muotoutui omaksi pelirooliksi kun treeneissä vastaanotto ja puolustustreenit oli kaikista kivoimpia treenejä. Olen pelannut myös passarina ja yleispelaajana muutamia pelejä 1-sarjassa Kuortaneella, mutta huomasin että kyllä se liberon paikka on mulle se parhain rooli. Tykkään miten libero saa johtaa takakenttää ja ottaa vastuuta takakentällä!

Luulisin, et Lauri Kermisen katselu on saanut muutamiakin nuoria ajattelemaan, et ”on toi liberonkin paikka aika siisti!”

Jep! Kyllä Kermisen ja muiden ammattilaisliberoiden pelejä on tullut katsottua ja samalla oon yrittäny ottaa mallia paremmilta:)

Ja Kuortane taas mainittu! Mites sun ura kokonaisuudessaa eteni sieltä Ylä-Savon puolelta tänne koko maakunnan sydämeen?

Kiuruvedellä ja Pihtiputaalla pelasin mun junnuvuodet ja sitten maajoukkueleirien kautta Tapio Kangasniemi kysyi mua pelaamaan ja opiskelemaan Kuortaneelle. Olin haaveillut Kuortaneella pelaamisesta silloin jo alakoulusta lähtien, joten en epäröinyt hetkeäkään muuttoa Kuortaneelle. Muutin siis jo 8-luokalla Kuortaneelle ja olin siellä lukion ykköseen saakka. Kaksi vuotta ehdin siellä pelata muutamia mestaruusliigapelejä ja saada kokemusta liigakentiltä. Sitten Kuopiosta soiteltiin ja olin heti kiinnostunut, koska tämä on todella hyvä opiskelukaupunki, jossa voi yhdistää pelaamisen korkealla tasolla!

Uujea, sut oikein scoutattiin Puijoon! Siistiä! Mä kun olen itse tällainen nurkkapatriootti-savolainen, niin onks sillä kotimaakunnan jengin edustamisella sulle jotain merkitystä?

Onhan se tottakai siistiä että pääsee samoille hoodeille mistä oon kaiken alottanu ja vielä näin hyvään joukkueeseen!

Sä oot tällä kaudella ollu enemmän vastaanottajan roolissa? Kummasta puuhasta itse tykkäät enemmän, siitä vai puolustamisesta?

Nyt laitoit kyllä vaikeen kysymyksen. Vastaan tähän ympäripyöreesti, että molemmissa on yhtä paljo hyviä puolia ja tykkään molemmista yhtä paljon. :D

Haha! Ei se Milkakaan valinnut parempaa, vaikka yritinkin kysyä! Mut toit tossa mielestäni hyvän pointin esiin, et libero johtaa takakentän toimintaa! Miten se johtajuus siellä tapahtuu ja mitä sä päätät?

Libero johtaa eniten vastaanottoa, esim. ohjaa vastaanottopaikkoja ja auttaa yleispelaajia, jotta he voisi keskittyä enemmän hyökkäämiseen. Myös puolustamisessa näkyy siten, että antaa torjujille palautetta torjuntapaikasta, jotta se helpottaa torjujia tietämään oikeasta paikasta ja muita puolustajia puolustuksessa ja yrittää muistuttaa mahdollisista passarinpeipeistä, jotka on vaikeita jos niihin ei muista kiinnittää huomiota!

Täytyy myöntää, et en ollut ajatellut esim. tota torjujayhteistyötä! Onks sulla jotain erityisvahvuuksia liberon roolissa?

Jep, tosi paljon lentopallossa kyllä semmosia juttuja mitä ei välttämättä päällepäin huomaa! Vaikee yrittää sanoa omia vahvuuksia, mutta ehkä vastaanotto ja passaaminen on omia vahvuuksia. Pelin lukeminen myös kehittynyt varsinkin täällä, koska pelataan niin nopeeta tempoa ja pitää pystyä sen myötä myös reagoimaan nopeemmin eri tilanteisiin!

Joo, luulisin, et liberon rooli on sellanen, et siinä tulee koko ajan paremmaks ja paremmaks ja sit peliura vaan loppuu. 

No joo, varmaan oikeastaan kaikilla pelipaikoilla sama juttu :)

No joo… Mut Veera, sit vielä se vaikee kysymys, eli tsemppibiisien ykkönen? Mikä saa sunnuntailiikkujankin perseen ylös penkistä ja lenkille?

Tääkin on paha kysymys! En osaa valita vaan yhtä lempparia joten tässä kaksi jotka ollu kovimmassa kuuntelussa nyt viimeaikoina ja mitä yleensä kuuntelen ennen peliä: Hall of Fame ja Fantasy :)

Odottelin varovaisesti, et vastaisit The Beatles - HELP!, mut hyväksyn nääkin. Kiitos Veera ja lämpimästi tervetuloa takaisin takakentälle, kun koipi on kunnossa!

Jes kiitos! Odottelen jo innolla paluuta kentälle!


Tästä Veeran pelaajakortille.


Teksti: Antti Hirsaho


Veeran kummiyrityksinä toimivat: