Venla Huoman tuli Puijoon uusien tuulten perässä

4.1.2023

Puijo Wolley esittelee pelaajistonsa Whatsapp-haastatteluilla. Ensimmäisenä vuorossa on joukkueen super-tsemppaaja Venla Huoman.


Moikka Venla ja hyvää uuttavuotta! Miten sä juhlit sitä ja joulua?

Moi! Kiitos samoin! Juhlistettiin uutta vuotta yhessä joukkukavereiden kanssa! Käytiin syömässä ja vietettiin yhessä aikaa. Joulun vietin perheen ja isovanhempien kanssa kotona <3

Säkin olet Savonlinnan Ajon kasvatteja? Millainen sun lentis- ja seurahistoria on ennen Puijoa?

Joo, Savonlinnan Ajon kasvatti oon. Oon pelannu itseasiassa pelkästään Ajossa ennen Puijoon siirtymistä! Savonlinnassa pelasin junnusarjoja F-tytöistä B-tyttöihin ja sit myös naisten kakkossarjaa!

Miten sä päädyit Puijoon ja liigaan?

Halusin ottaa seuraavan askeleen miun pelaajauralla ja aloin miettimään sopivia mahdollisuuksia tulevaa varten. Olin alunperin Jukka Lehtoseen yhteydessä, että millasia mahdollisuuksia täällä Kuopiossa olisi ja hänen kautta sitten Pekan kanssa juteltiin! Tulin käymään toukokuussa treeneissä ja siitä alkokin sit uudet tuulet puhaltamaan.

Onko ne uudet tuulet puhaltaneet sopivalla voimakkuudella, vai onko liigatasolla ollut jotain yllätyksiä?

Uudet tuulet on kyllä puhaltanu ihan sopivasti! En sanois et mitenkään erikoisia yllätyksiä on tullut, kun tiesin kyllä lähtiessä että taso kovenee paljon edellisistä peleistä mitä pelasin. Ehkä kuitenkin se, miten tasanen liiga on nyt syyskauden ollut, on voinu tulla yllätyksenä varmasti monelle!

No joo, ei ole kellään ollut mitään älytöntä ylivoimaa! Sä täytit hiljattain 17. Koetko, et saat pientä etumatkaa urallesi siitä, et pääset jo nuorena pelaamaan liigaa?

Etumatkasta en tiiä, mutta kokemusta ainakin! On hienoo päästä jo tän ikäisenä harjottelemaan tälläsessä ympäristössä ja tämmösten ihmisten kanssa! Toki varmasti se hyödyttää jollain tavalla tulevaisuudessa, että on päässyt liigan mukaan harjoittelemaan ja pelaamaan jo nyt.

Sut palkittiin tossa ennen joulutaukoa kapteeniston toimesta kovana tsemppaajana ja pelikavereiden kehujana. En muista oliko palkinnolla mitään virallista nimeä, mut itse ajattelin sitä hymytyttö-palkintona. Yllättikö huomionosoitus ja oletko muutenkin luonteeltasi tsemppaaja?

Yllätti kyllä! Oon luonteeltani kyllä tsemppaaja ja haluun parhaani mukaan luoda hyvää ilmapiiriä porukkaan missä oon, mutta kyllä se yllätti, että tämmösen ”huomionosoituksen” sain!

Oletkos sä siis lukiossa Kuopiossa? Onko pelaamisen ja opiskelun yhdistäminen onnistunut?

Joo oon lukiossa täällä! Opiskelun ja pelaamisen oon saanu yhdistettyä ihan mukavasti. Toki poissaoloja tulee pelireissujen takia, mutta tähän asti kaikki on sujunut hyvin.

Hyvä niin! Millainen pelaaja koet olevasi? Olet yleispelaajan paikalla, mut tykkäät torjua ja pituutesi viittais keskariin. Onko sitä paikkaa ehdoteltu jossain välissä?

Koen olevani monipuolinen ja tsemppaava pelaaja! Pidän paljon ääntä kentällä ja se tulee kyllä tosi luonnostaan. Kannustan ja tsemppaan muita paljon! Ja se monipuolisuus tulee ehkä ihan niistä junnuvuosista saakka, kun pelasin eri pelipaikoilla vielä C-tytöissä ja sitä kautta on päässyt kehittämään kaikkia osa-alueita. Ja oon pelannut joskus 3 vuotta sitten myös keskarina, joten sekin paikka on tullut testattua.

Mitkä on sun pelilliset vahvuudet?

Sanoisin ehkä, että osaan löytää erilaisia ratkasuja tilanteisiin, tai ainakin niitä on tullu nyt treenattua liigan noustessa paljon!

Sekä hyökkäyksessä että puolustaessa?

Hyökkäyksessä niitä löytyy enemmän, se on miun vahvempi osa-alue noista kahdesta! Toki puolustaessakin niitä tulee koko ajan harjoiteltua.

Okei. Milläs alueella haluaisit nyt kehittyä?

Haluisin kehittyä ehkä eniten nyt vastaanotossa ja torjunnassa. Oon sen verran pitkä pelaaja, että haluun saada kaiken mahdollisen irti itestäni torjunnassa ja vastaanottoon haluun löytää sellasen tasaisen varmuuden! Toki kaikkea haluan kehittää, mutta nuo nyt ekana tuli tälleen erityisesti mieleen!

Sulla on nyt sopimus Puijon kanssa ensi kaudeksikin. Millaisia tuulia haluaisit sen jälkeen lähteä haistelemaan?

En osaa kyllä yhtään vielä sanoa! Tottakai haluaisin jatkaa liigaympyröissä, mutta meen nyt kausi kerrallaan ja katotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

No mikä ois sun lentisunelma? Maajoukkueeseen, ulkomaille...?

Ehdottomasti naisten maajoukkue on unelma! Haaveina ois myös joskus päästä pelaamaan ulkomaille ja jatkaa siellä Suomessa aloitettua uraa!

Tähän ei taida tulla kovin paljon erilaisia vastauksia, kysyipä keneltä tahansa. 

Se on ihan mahollista joo. :)

Kausi on vielä aika auki, ja Puijo saa vuoden aluksi vastaansa  "isot nimet" LP Kangasalan vieraissa ja Hämeenlinnan Lentiskerhon kotonaan. Millaisia juonia joukkueen pitää vielä punoa, että kausi päättyisi kirkkaimpaan kruunuun?

Jokaista joukkuetta vastaan pitää tottakai lähteä pelaamaan sata lasissa, ja varmasti pitää yrittää etsiä vastustajien heikkoja kohtia mihin sit pääsis iskemään. Meijän pitää myös pitää tää oma hyvä yhteispeli samanlaisena kun se oli jo syyskauden ajan, niin tavote kirkastuisi koko ajan silmissä.

Niin, tota joukkueen yhtenäisyyttä on kaikki kehuneet! Ootte siis joukkue isolla J:llä, kuten oon usein kuullut?

Joo niin se on! Meillä on tosi hyvä yhteishenki ja ilmapiiri joukkueen sisällä! Se on myös tosi kiva et sen huomaa myös muut, että meillä on kivaa yhdessä!

Kiva kuulla! Ja hei Venla, paljon kiitoksia chätti-tuokiosta! Mihin puuhiin sä seuraavaks suuntaat?

Eipä mitään, oli kiva höpötellä. Taidan tästä alkaa vähän opiskelemaan ja ruuanlaittoon ennen kun lähen treeneihin!

Paljon tsemppiä loppukauteen!

kiitos paljon!


Venlan pelaajaprofiiliin tästä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.


Teksti: Antti Hirsaho