Viesti voittoon hyvästä vastuksesta huolimatta

14.2.2021

Aloitukseen Carina, Jooa, Pepi, Ansku, Hilu ja Emppu, Eve sekä Siiri. Pelin alusta asti nähtiin molemmin puolin rohkeaa syöttöpelaamista, joka aiheutti molemmille joukkueilla haasteita vastaanotossa. Puijolla hyökkäyksessä ei saatu riittävän hyviä paikkoja pisteiden tekoon Viestin hoitaessa omansa paremmin tehoin. Erän alkupuolella Even tilalle Pihla keskitorjujan paikalle. Molemmilta hyviä puolustuksia ja hyvällä prosentilla tapettuja jatkohyökkäyksiä. Viesti pääsi muutaman pisteen johtonsa pitämään erän loppuun asti ja erä päätökseen 25-21. Molemmilta erässä hyvää syöttö- ja hyökkäyspelaamista.

Toiseen erään sama aloitus. Vaikeudet vastaanotossa jatkuivat, mutta hyökkäyksessä päästiin siitä huolimatta tappamaan palloa paljon paremmin. Sanni Empun paikalle laitaan erän alkupuoliskolla. Edelleen hyvä puolustuksen jälkeinen hyökkäyspelaaminen jatkui molemmin puolin. Tiukan erän lopussa viestin kokemus vei ja se parin pisteen turvin 25-23 erävoittoon.

Kolmannessa Sanni jatkoi kuusikossa. Viesti tuli pitkän erätauon jälkeen agressiivisesti ja sai revittyä muutaman pinnan eron jo alussa. Vastaanotto petrasi, mutta Viesti sai puolustettua hyvistä tilanteista rakennetut pallot liian hyvin peliin. Omalla torjunta puolustuksella ei saatu riittävästi palloja kaivettua peliin vastustaja passarin rakennellessa hyökkääjilleen hyviä paikkoja. Erä selvin lukemin päätökseen 25-19 ja peli kotijoukkueelle.

Tappiosta huolimatta nähtiin Puijolta kauden parasta hyökkäyspelaamista. Viesti on erittäin hyvä syöttö joukkue kotonaan ja aiheuttikin vaikeuksia Puijon vastaanotolle läpi pelin. Ansku sai tänään enemmän vastuuta liberon tontilla ja selviytyi urakastaan mukavasti. Laitureiden hyökkäyspelaaminen oli hyvää ja rohkeaa ja keskipelaaminen tutun kovaa. Siiri on tullut aina mainiosti avuksi Jyleltä. Pelissä saatiin hyvin hiljennettyä vastustajat yleispelaajat, mutta hakkuri Andrikopoulou oli tänään kova ja koitui Puijon kohtaloksi yhdessä Viestin hienon keskipelin turvin. Puijolta parhaana palkittiin hyvän ottelun pelannut passari Carina Lehto ja Viestiltä passari Victoria Tutchashvili. Huomenna kovat pelit jatkuvat, kun kohdataan vieraissa Hämeenlinna.