Blogi

Kapteenien kynästä

Kausi 2020-2021 päättyi osaltamme reilu viikko sitten ja on tullut aika koota myös pelaajien mietteitä matkasta. Tässä siis kapteenit Hilkka Hujanen, Eveliina Smolander, Annika Kivioja ja Sanni Määttä kertovat ajatuksiaan menneestä kaudesta ja mm. mihin heidän aikansa uppoaa näin kauden päätyttyä.

Minkälainen joukkue viime kaudella  2020-2021 oli?

Hilkka Hujanen: Joukkue sisälsi upeita ja erilaisia persoonia. Sovittiin, että kaikki saa olla omia itsejään ja se huokui meistä kentän ulkopuolellekin. Joukkueesta löytyi myös ennestään tärkeitä ystäviä, mutta myös uusia löytyi. 

Eveliina Smolander: Joukkueemme oli persooniltaan hyvin soljuva ja jokainen sai olla hyvä juuri omana itsenään. Harjoittelu mahtavien tyyppien ympäröimänä lämmitti mieltä, ja harjoitteluilmapiiri yleisesti vaikutti motivoituneelta.

Annika Kivioja: Ihania yksilöitä joukkueellinen, joiden kanssa on ollut superkivaa puhaltaa yhteen hiileen. Hauskaa oli läpi kauden, eikä tylsää ollut koskaan. Ilottelua niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Kivaa tuntea, että on voinut olla oma itsensä näiden tyyppien kanssa.

Sanni Määttä: Joukkue hitsaantui hyvin yhteen kauden aikana. Reeneissä oli hyvää tekemistä huumori aina mukana pitäen.


Millaista pelaaminen tässä joukkueessa oli?

Hilkka Hujanen: Muistan kentältä hetkiä, kun pidettiin ihan hemmetin hauskaa ja onnistuttiin asioissa mitä oltiin harjoiteltu. Myös voitot maistuivat hyvälle!

Eveliina Smolander: Vaikka tasaisuus peleistä jäi puuttumaan, parhaimmillaan pelasimme hyvää ja laadukasta lentopalloa, jolla pystyimme haastamaan liigan jokaisen joukkueen. Pelistämme huokui tällöin ilo, nautinto ja periksiantamattomuus.

Annika Kivioja: Ilo kuvastaa kyllä parhaiten! Tuntuu omalla puolella, näkyy vastapuolelle, katsomoihin ja kotikatsomoille. Nautinto, omasta ja vielä enemmän kaverin puolesta.

Sanni Määttä: Pelien taso ailahteli vielä liikaa, mutta parhaimmillaan pystyttiin haastamaan kärkipään joukkueita erityisesti kotipeleissä. 


Millaisia fiiliksiä Puijo Wolley seurana herättää?

Hilkka Hujanen: Puijo Wolley on seura, joka haluaa tehdä asiat hyvin. Miusta oli tosi hieno huomata , miten paljon hallitusta kiinnosti kuinka pelaajat voivat ja mitä voitaisiin parantaa. En ole koskaa ollut seurassa missä yhteistyö toimii näin hyvin koko seuran välillä. 

Eveliina Smolander: Puijo Wolleyn toiminnassa huokuu ihmisläheisyys eli erityisesti se, että pelaajista aidosti välitetään. Useampien seurojen ja valmennuksen toimintaa nähneenä oli ilo huomata, että sekä seura että valmennus pyrkivät kaikki kehittymään ja luomaan avoimesti entistä ammattimaisempaa toimintakulttuuria. Kiitoksia siis erityisesti tästä! 

Annika Kivioja: Vastaanotto seuraan oli lämmin ja pelaajista huolehditaan sekä välitetään aidosti. Seuran puolelta asiat hoidettiin hyvin ja aina tehtiin mitä luvattiin.

Sanni Määttä: Valmennus on ollut asiantuntevaa ja hyvää. Pelaajista on pidetty huolta ja hommat ovat toimineet. Fysiikkavalmennukseen on panostettu ja siinä on huomioitu yksilöllisyys.


Mihin aika uppoaa nyt kauden jälkeen?

Hilkka Hujanen: Aion keskittyä kouluun ja käydä hiihtämässä, laskettelemassa, pelaamassa padelia ja tanssia. Nyt on aikaa niille muille tärkeille asioilla elämässä, mihin ei aina kaudella ole mahdollisuutta. Otetaan hetki happea ja aletaan miettiä tulevaisuutta.

Eveliina Smolander: Nyt kun kausi on ohi teen hetken töitä ja reenaan kovasti, että ensi kaudella olen entistä kovemmassa kunnossa.

Annika Kivioja: Työhommia ja paljon ulkoilua! Perhettä ja ystäviä koronan sallimissa rajoissa. Uusia lajikokeiluja/vanhojen elvyttämistä.

Sanni Määttä: Nyt kauden jälkeen on aikaa panostaa kouluhommiin ja töiden tekoon. Aion ulkoilla paljon ja nauttia keleistä. :)


Kapteenisto haluaa myös lähettää kiitoksensa. Kiitoksia yhteistyökumppaneille, faneille, kotijoukoille, ystäville ja kaikille niille, jotka ovat matkan varrella tsempanneet ja tukeneet. Toivottavasti olette mukana matkassa myös ensi kaudella!

Kohta vuosi LP Puijon puheenjohtajana -mistä tarina alkoi?


Huhtikuussa 2020 aurinkoisena iltapäivänä puhelin soi ja näytön mukaan soittaja oli Jukka
Lehtonen. Jukan asia oli yllättävä. Hän kertoi suunnitelmistaan perustaa Kuopioon uusi seura, joka ottaisi vastuulleen naisten liigalentopallojoukkueen toiminnan. Naisten edustusjoukkueen toiminnan eriyttäminen Puijo Wolleysta oli saanut seurassa laajempaakin kannatusta. Jukka halusi kuitenkin keskittyä valmentamiseen ja joku muu voisi johtaa seuran toimintaa. Voisinko minä ottaa organisaation puheenjohtajan roolin?


Jäin pohtimaan asiaa. Ajankohta oli otollinen, sillä kalenteriini oli juuri tullut lisää tilaa aikaisempien työkiireiden jäädessä vähemmälle. Jollakin se tila on joka tapauksessa täytettävä ja urheilun ystävänä koin haasteen kiinnostavana. Itse en ole koskaan pelannut lentopalloa, mutta eihän minulle pelaajan paikkaa tässä tarjottukaan. Kyseessä oli järjestötoimintaa, ja siitä minulla kyllä oli kokemusta. Eikä lentopallokaan ihan vieras laji ole: fysioterapeuttina olen ollut mukana useassakin pääsarjajoukkueessa! Olen myös yhteistyökumppanina aikaisempien yritysteni kautta lajia läheltäkin seurannut. Päätin siis ottaa haasteen vastaan.


Niinpä prosessi lähti etenemään ja se johti LP Puijon rekisteröitymiseen toukokuussa -20. Toiminnan käynnistämisen keskiössä aloittivat hallituksen pj. eli allekirjoittanut, varapj Heikki Luomi, sihteeri Heidi Hänninen, Hanna Kellokumpu ja joukkueen valmennustiimi. Yksi tärkeä tehtävä oli yhteistyön sopiminen Puijo Wolley Junioreiden kanssa. Siinä päästiinkin hyvin eteenpäin. Tosin Junioreiden organisaatiossa tapahtui vuoden aikana paljon muutoksia. Nykyään puheenjohtajana on Riikka Sabat ja toiminnanjohtajana Maarit Viljakainen. Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö yhteistyö olisi hedelmällistä heidän kanssaan jatkossakin. Tiedän sen myös olevan tärkeää molemmille osapuolille. Ja yhteistyöhön me pyrimme, myös muiden kanssa niin lajin sisällä kuin sen ulkopuolellakin.


Vaikka sarjakauteen 2020 – 21 valmistautuminen oli työlistan kärjessä, aloitimme jo syksyllä -20 luoda suunnitelmia tuleville vuosille. Olimmehan seuraa perustettaessa sopineet, että toimintaa lähdetään kehittämään pitkäjänteisesti. Strategian luomisessa meitä ohjasi seuran ulkopuolelta Jari A Väänänen. Hallituksen ja staffin lisäksi organisaatioon rekrytoitiin lisää ihmisiä. Emme halunneet vain nimiä organisaatiokaavioon, vaan etsimme motivoituneita tekijöitä, joilla on kokemusta ja osaamista seuralle hyödyllistä kokonaisuuksista. Ja niitä me löysimme. Noora Kivi, Merja Haverinen, Ari Järveläinen ja Tero Karjalainen muutamia mainitakseni.


Seuran ensimmäinen vuosi tiedettiin haastavaksi, ehkäpä tulevien vuosien vaikeimmaksi. Hyppäsimme liikkuvaan junaan liian myöhään ja koronaepidemia toi epävarmuutta toimintaympäristöön. Itse uskon toimintamme kehittymiseen tulevaisuudessa. Haasteita varmasti on ja uusia ilmaantuu, mutta tulemme ottamaan joka vuosi askeleita parempaan ja 3 – 5 vuoden päästä saavutamme asettamamme tavoitteet. Tulemme suunnitelmallisesti kehittämään niin organisaatiota kuin urheilullista menestystä! Näinä poikkeuksellisinakin aikoina tarvitsemme kokemuksia, jotka antavat mahdollisuuden kokea yhteenkuuluvuutta, onnistumista ja voittamista - ja kaikkea tätä lentopallo tarjoaa. Tervetuloa ensi kaudella mukaan peleihin!

-LP Puijo ry:n puheenjohtaja, Matti Auvinen