Seurajohdon muistelmat - kauden läpikäynti

19.3.2021

Kauden päättymisestä aikaa on vierähtänyt jo tovi – se aika on käytetty ajatuksia keräillen ja asioita yhdessä läpikäyden. Seuran puolelta on kerätty kasaan kommentteja menneestä kaudesta.


Kausi tuloksen valossa

Jukka Lehtonen, päävalmentaja: Onneksi tulosurheilussa on helppo analyyttisesti katsoa, miten kausi on mennyt. Ilman kaunisteluja kausi oli tuloksellisesti selkeä pettymys. Kasassa oli yhteishengeltään ja motivaatioltaan loistava joukkue, jossa sekä pelaajat että valmennusjohto määrittelivät yhtenevän tulostavoitteen runkosarjan osalta. Tavoitteena oli runkosarjan 5.sija ja tänä vuonna siitä jäätiin selvästi. Jälkeenpäin ajateltuna tavoitteen asettelu oli täysin realistinen. Vaikka ensimmäiseen liigakauteen verrattuna voittojen ja pisteiden määrä suunnilleen tuplaantui, niin potentiaalia tuloksellisesti oli paljon parempaan. Pystyimme tällä kaudella taistelemaan tasapäisesti myös sarjan kärkipään joukkueita vastaan erien ja otteluiden voitoista. Joukkueen potentiaalista kertoo myös se, että LP Viesti oli sarjan ainoa joukkue, jolta emme onnistuneet voittamaan yhtään erää runkosarjan aikana.

Katsomalla tuloksen taakse, suurin yksittäinen syy on tilastojen puolelta helppo löytää. Hyökkäystehomme sarjan muihin joukkueisiin verrattuna oli heikko. Positiivisena asiana tilastoista näkyy, että syötön ja vastaanoton osa-alueilla kamppailimme tasapäisesti sarjan kärkijoukkueiden kanssa. Tilastojen lisäksi yksi iso asia tuloksen takana on se, että joukkueena emme kyenneet kääntämään pitämään johtoasemaamme emmekä toisaalta kääntämään tasaisia erien loppuja joukkueemme eduksi tarpeeksi usein. Tilaisuudet olisi pitänyt pystyä käyttämään paremmalla prosentilla. Tuloksen taakse katsomisen jälkeen on kuitenkin kannustavaa nähdä, että iso askel viime kauden aikana on otettu ja tärkeimmät kehittämisen kohteet on helppo poimia. Suunta on oikea ja seuraavan askeleen jälkeen tulos tulee olemaan jatkossa täysin erilainen…

Tällä kaudella 5 voittoa ja 17 pistettä. Eräsuhde 30-73 ja pistesuhde 2074-2398.


Seuran kommentit koko kaudesta

Matti Auvinen, LP Puijon puheenjohtaja: Äskettäinen päättyneeseen kauteen valmistautuminen oli haasteellinen. Naisten liigajoukkueen taustalle rekisteröitiin uusi yhdistys, jonka piti järjestäytyä nopeasti. Keväällä 2020 pandemia toi epävarmuutta ja kilpailukauteen liittyi selkeitä uhkia.  

Joukkue kuitenkin saatiin kasattua hyvissä ajoin ja harjoittelu päästiin aloittamaan keväällä. Kokonaisuus näytti hyvältä ja joukkue itse asetti tavoitteekseen runkosarjan viidennen sijan. Sarjan alku joukkueelta olikin kohtuullinen, mutta se jäi kauas asettamastaan tavoitteesta. Menneen kauden heikko tulos ei kuitenkaan vienyt uskoa tulevaisuuteen! Varmaa on, että joukkue ei enää rämmi edellisten kausien tasollaan. Virheisiin on puututtu ja korjauksia on tehty. Organisaatiomme taustalle on rekrytoitu osaamista ja joukkueen kehittämiseen on selkeä suunnitelma. Joukkuetta vahvistetaan ja sen suorituskyky paranee. Uskon, että se näkyy voittoina ja viihdyttävinä ottelutapahtumina!


Valmentajien fiilikset kaudesta

Jukka Lehtonen: Päävalmentajana kaudesta jäi todella kaksijakoiset tunnelmat. Harjoiteltiin kovaa ja hyvällä hengellä koko kausi. Peleissä annettiin kaikkemme ja vastoinkäymiset eivät joukkuetta lannistaneet. Vaikka yleisöä ei kotipeleihin saatu, niin tuntui että meillä oli kannattajien tuki takanamme koko ajan. Silti jäimme playoff-viivan alapuolelle emmekä ole mukana kauden tärkeimmissä peleissä. Kaudesta jäänyt olo on ylpeä mutta pettynyt.

Reilu viikko kauden viimeisestä pelistä on takana ja tässä jo malttamattomana odottaa tulevaa. Tulos menneestä kaudesta ei ollut lähellekään sitä mitä haluttiin ja kannan siitä vastuun. Tilastoja, koko kauden harjoittelua ja omia muistiinpanoja katseltuani, valmennukseen on jo nyt löytynyt pitkä lista asioita, joita pystymme tehostamaan. Lisäksi näen joukkueessa jatkon kannalta sekä joukkueena että yksilöinä ison potentiaalin. Kaikki ottivat omilla pelipaikoillaan kehitysaskelia kuluvana vuonna ja jatkossa tuo kehitys tulee varmuudella näyttäytymään myös tulostaululla. Harjoittelu oli kovaa, mutta silti hyvän joukkuehengen ansiosta koko kauden ajan tekemisestä osattiin myös nauttia.

Pasi Seppänen, 2. valmentaja: Olen yleisesti todella tyytyväinen joukkueen tekemisen laatuun, vaikka kaikki se, mitä harjoituksissa toteutettiin, ei siirtynytkään vielä täysin pelikentälle. Pidin myös erityisesti siitä, että pelaajien motivaatio pysyi huipussaan vaikka takkiin välillä tulikin.

Joukkueen kapteeniston mietteet voit lukea seuraavasta linkistä: https://liiga.puijowolley.fi/blogi/

Nyt on kuitenkin tullut aika jättää menneet taakse ja suunnata katseet kohti tulevaa. Uudet tuulet puhaltavat nimittäin myös Kuopion suunnalla ja jo ensi viikon maanantaina tarjoamme maistiaisen siitä, mitä ensikaudella on luvassa. Kannattaa siis seurata aktiivisesti tiedotuskanaviamme!

Toivomme koko seuran puolesta, että ensi kauden alkaessa katsomot eivät ole enää tyhjillään, vaan pääsette paikan päälle näkemään entistä energisemmän, tuloksellisesti tehokkaamman ja hengeltään loistavan joukkueen, joka pelaa koko sydämellään ja nauttii lentopallosta! Joukkuetta, seuraa, talkoolaisia, kannattajia, yhteistyökumppaneita ja kaikkia meidän matkassa olleita kaudesta kiittäen!

-LP Puijo