Otteluennakko LiigaPloki - Puijo Wolley 20.2.2021

16.2.2021

Pelipaikka: Pihtipudas-sali 20.2.2021 klo 17:00

Historia: Joukkueet kohtaavat tällä kaudella toista kertaa. Edellinen kohtaaminen lokakuussa päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Plokin 3-1 voittoon.

Edelliset pelit: LiigaPloki on voittanut kolmesta edellisestä pelistään yhden. Pohjoisen kiertueella se voitti WoVo – pelinsä 3-1. Kaksi muuta peliä Kuusamossa ja Salossa päättivät 3-0 tappioon. 

Puijo on kohdannut edellisissä peleissä sarjan kärkiporukat. Vaikka pelit Kangasalaa, Viestiä ja Hämeenlinnaa vastaan päättyivät tappioihin, voidaan sanoa, että Puijon peli on mennyt kevättä kohden paljon eteenpäin. Varsinkin Hämeenlinna- pelin alku oli selkeästi kauden parasta vieraspelaamista.

Lähtökohdat: Molemmat joukkueet kaipaavat pisteitä kuumeisesti. Plokilla on mahdollisuus saavuttaa Orivesi ja sitä myöden runkosarjan viides sija. Puijo taas kamppailee pääsystä ensimmäistä kertaa historiansa aikana playoffeihin. Lähtökohdat otteluun ovat siis todella herkulliset. Lisämausteen peliin tuo se fakta, että joukkueet kohtaavat uudestaan runkosarjan päätöskierroksella 3.3. jolloin lopulliset sijoitukset ratkaistaan.

Seuraa heitä: LiigaPlokin yksi tärkeimmistä pelaajista on Taija Kaukoranta. Nuorella passarilla on ympärillään vahva hyökkäysarsenaali, jonka avulla pelejä pitäisi voittaa illasta toiseen. Ottelun avaintekijä onkin, kuinka Kaukoranta painetilanteessa tehtävästään suoriutuu.

Puijolta nostetaan esiin kapteeni Hilkka Hujanen. Joukkueen priimusmoottori on välillä kantanut vastuuta tuloksen teosta vähän liiankin kanssa. Edellisen viikonlopun vieraspelit näyttivät, että rentous on palannut Hujasen tekemiseen. Se tietää hyvää kuopiolaisten playoff-tavoitteille.