Otteluraportti Puijo Wolley 3 - 1 Arctic Volley (23-25, 25-19, 25-20, 25-19)

Aloituskokoonpanot:
ArVo: Smolander, Isokääntä, Jantunen, Rautio, Jaunet, Glynn ja Horsfall (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Huoman, Räty, Tikka, Räsänen ja Help (L)

Tunnustelevan pisteitä sulle-mulle -alun jälkeen Puijo onnistui ottamaan ohjat ja kotijoukkueen päästyä kymmeneen pisteeseen vastustajalla niitä oli 7. Verkolla tehokkaasti esiintyneen Sarah Glynnin siirryttyä syöttämään ArVo pääsi tasoihin 12:ssa pisteessä. Peli pysyi tasaisena Puijon kuitenkin pysytellessä kuskin paikalla. Venla Huomanin ja Selma Räsäsen hyökkäyspinnojen sekä Liina Rädyn ässäsyötön jälkeen lukemat olivat 20-17, ja Jukka Lehtonen otti rovaniemeläisille aikalisän. ArVon taidokas passari Roosa Rautio onnistui syöttövuorollaan hyvin ja Lisa Jaunet, Glynn ja Larissa Isokääntä napsivat hyökkäyksillään piste-eron kiinni Puijon aikalisästä huolimatta. Tilanne oli tasan myös 21:ssä ja 22:ssa pisteessä. Vierailijoiden 23. piste oli Isokäännän hieno torjunta ja eräpallon joukkue sai Glynnin ässällä. Puijon aikalisä pisteissä 22-24. Emilia Kääntä kuroi eron pisteeseen hyökkäyksellään ja Lehtonen kokosi joukkonsa. Puijo otti Piper Matsumoton vaihdosta syöttämään, mutta erä päättyi 23-25 vieraiden Glynnin hyökkäyksen jäätyä Puijolta nostamatta.

Puijo sisuuntui ja otti toisen erän komentoonsa. Pisteitä syntyi ässäsyötöillä, hyökkäyksillä ja torjunnoilla ja kotijoukkue rallatteli tilanteeseen 10-3. Tuolloin pohjoinen vastustaja sai pallon kenttään, mutta ero oli venynyt kotijoukkueen kannalta turvallisen tuntuiseksi. Pekka Seppänen vaihtoi Matsumoton Rädyn tilalle vieraiden hiivittyä neljän pisteen päähän 13-9. Puijon peli rullasi mallikkaasti ja tilanne oli hetkessä 21-13. ArVo onnistui jälleen piristämään peliään tilanteeseen 22-17 asti ja Puijo käytti toisen aikalisänsö. Vastustaja onnistui erässä lopulta pääsemään 19:ään pisteeseen asti, mutta Puijon aiemmin saavuttama etumatka oli liikaa.

Kolmas erä käynnistyi hienoisesti keltamustissa sävyissö, mutta ArVo sai juonesta kiinni ajoissa ja kävi 8-9 -johdossa. Puijo kävi taas urakoimaan pinnoja ja etenkin Huomanilla oli pistenälkäinen päivä. Vieraat kävivät vastahyökkäykseen kotijoukkueen päästyä 13:en pisteeseen ja tulivat rinnalle Isokäännän, Jaunet’n ja Smolanderin hienoilla hyökkäyksillä sekä Glynnin ässällä. Puijon seuraava kaula oli 17-14. Pisteissö 18-16 Lehtonen marssitti Ella Peltomaan Jenni Jantusen tilalle ja tämä kiitti ottamalla pian torjuntapisteen. ArVo kävi pinnan päässä 19-18, mutta loppuerän pallot pomppivat lähinnä Puijon eduksi. Erä kotijoukkueelle 25-20.

Puijon varmistettua yhden sarjapisteen kamppailu kävi entistä kuumempana. Puijon peliin oli ilmestynyt pientä epävarmuutta ja ArVo onnistui ottamaan parin pisteen johdon. Pisteet pääsivät tilanteeseen 9-11, jolloin kotijoukkue lähti kiriin. Autereen ja Huomanin hyökkäykset sekä Liina Rädyn pari ässää, ja hups: Tilanne olikin 15-11. Puijo kävi enimmillään 18-12 -johdossa, mutta vieraat jatkoivat sinnikkäästi. Piste-ero oli kuitenkin riittävä ja Huomanilla oli kunnia päättää erä ja ottelu lukuihin 25-19.