Joukkueet kisasivat jälleen täyden viiden erän iltapuhteen

Aloituskokoonpanot:
Madsen, Koranen, Klimovich, Marmen, Deisl, Shumeiko sekä Tuominen ja Timonen (L)
Autere, Kääntä, Huoman, Räty, Tikka, Dambrehte ja Help (L)

Ottelun ensimmäiset pisteet omalla syöttävuorolla kuuluivat Lentiskerholle. Heini Kovasen syöttövirheen jälkeen peli oli 3-5. Kahden pisteen takaa-ajoasema säilyi siihen asti, kun Ella Autere torppasi Anna Shumeikon hyökkäyksen ja Shumeiko hyökkäsi perään virheen: 9-9. Luvut 10-11 tuotti Victoria Deislin toisen kosketuksen hyökkäys. Kerholle muutaman pisteen kaula, Puijo perässä ja Emilia Kääntä peippasi tasoituksen 14-14. Liina Räty 15-15 kahden käden peipillä toisesta kosketuksesta. Puijo pääsi johtoon 18-17, kun Megija Dambrehte jättikin lyömättä ykköspaikalta ja lennätti pallon Kerhon kenttään kevyellä kosketuksella. Vitalia Marmen hyökkäsi pallon rajasta yli ja 19-17. Puijo onnistui nyt sijoittamaan palloja vastustajan kenttään ja Giovanni Torchio otti toisen aikalisänsä pisteissä 21-18. Aikalisän magia toimi ja Liina Räty syötti leveäksi. Seuraavaksi Michaela Madsen tipautti syöttönsä etukenttään, eikä Puijo saanut sitä nostettua: Ottelun ensimmäinen ässä. Tilanne kävi tasan 21:ssa, mutta Madsen päätti syöttövuoronsa verkkovirheeseen. Tilanne kutkuttavasti 23-23 ja syöttämään Heini Kovanen. Eräpallo Kerholle Vera Klimovichin painettua pallon kenttään Taija Tikan käsien kautta. Aikalisä Puijolle. Tasoihin Dambrehten hyökkäyksellä kakkosesta. Eräpallo Puijolle Käännän torjunnalla ja päätös lukuihin 26-24 Shumeikon hyökkäysvirheellä.

Puijo lähti erävoiton jälkeen seuraavaan hyvällä draivilla, mutta syöttövirheet vaivasivat molempien joukkueiden peliä. Kahdeksasta ensimmäisestä neljä pinnaa verkkoon tai yli. Joukkueet tasoissa kuudessa pisteessä ja tasaisena peli jatkuikin. Hämeenlinna sai pienen kaulan 8-10:en Vera Klimovichin hienolla torjunnalla, mutta Huoman liiteli nelosesta ja pisti kovalla kädellä kavennuksen kenttään. Huoman syöttämään ja Puijo ohi Käännän hyökkäyksellä ja Autereen torjunnalla. Dambrehten 12-10 -pinnan jälkeen Giovanni Torchion joukot aikalisälle. 10-13 ja Shumeiko vaihtui Kerttu Kilpiseen. Tilanne tasoittui 13-13:ksi ja Kerho meni johtoon Deislin sekä Klimovichin hienolla yhteispelillä keskellä verkkoa: Puijo aikalisälle. Seuraavaksi kolme pistettä putkeen Vitalia Marmenin hyökkäyksillä. Puijo vaihtoi passariksi Piper Matsumoton Rädyn tilalle ja kavennus 14-17 Autereen hyökkäyksellä. Dambrehte löysi hyvän syöttövireen ja toi Puijon tasoihin, mutta päätti vuoronsa virheeseen ja pisteisiin 18-19. Kilpisen ässällä 20-18, mutta Puijo tasoihin Käännän hyökkäyksellä ja saman naisen ässällä. Tikka hyökkäsi kotijoukkueen keulille, mutta Marmen tasoitti taas. Tasoissa myös 22-22. Pitkän taistelupallon vei Puijo Autereen torjunnalla: 23-22 ja Kerhon aikalisä. Huoman hyökkäsi nelosesta fiksusti rajaan ja eräpallo Puijolle. Tikan syöttö lipsahti verkkoon ja seuraavan eräpallon aloitti Madsen. Homman sinetöi Autere kaksin käsin keskeltä, pisteet 25-23.

Kolmas erä alkoi pitkällä trilleripallolla, jonka Venla Huoman onnistui naulaamaan Puijon eduksi. Puijo onnistui viemään tilanteen 5-3:en, jolloin Kerho vaihtoi Kilpisen Kovasen tilalle. Tilanteessa 6-4 Lotta Alatalo Klimovichin tilalle syöttämään. Hänen syöttövuorollaan vieraat menivät 6-7 -johtoon, ja Puijo marssitti tuplavaihdolla Räsäsen hakkuriksi ja Rädyn passariksi. 6-8 ja Hanna Kastarinen Tikkaa korvaamaan. Pinna lisää Kerholle ja Puijo aikalisälle. Nyt mentiin yhtä maalia ja Alatalon syöttöputki katkesi virheeseen vasta luvuissa 7-11. Käännän syöttövuoron jälkeen eroa hieman vähemmän 9-12. 11-16 ja Puijon tuplavaihto takaisin. Dambrehten hyökkäys ja Huomanin ässä pitivät kotijoukkueen uskoa yllä. Seuraavan pallon hieno pelastus verkolta ei auttanut ja pisteet 13-18. Puijo ei saanut kurottua eroa kiinni ja pisteitä tehtiin vuorovedolla. Kotijoukkue ei saanut otetta vastustajasta ja erä lopulta Kerholle selvin luvuin 17-25 erinomaisen erän pelanneen Madsenin toimesta.

Neljäs erä kesti tilanteeseen 9-7 asti, ennen kuin joukkueiden välille saatiin yhtä pistettä suurempi ero. Eron tehnyt Räsänen pisti seuraavankin vastustajan parkettiin, ja Kerho otti aikalisän. Se toimi ja Huoman syötti verkkoon, 10-8. Kantahämäläiset sisuuntuivat ja tasoittivat 12:ssa pisteessä. Kilpinen onnistui railakkaalla nelospaikan hyökkäyksellä viemään Kerhon johtoon, joka repesi 15-18:aan. Puijo aikalisälle, mutta ei auttanut: Jälleen yhtä maalia 15-22:een ja seuraavaan aikalisään asti. Madsenin syöttöputki viimein poikki Autereen toimesta, mutta ilo oli lyhytaikainen. Erä lopulta selvästi vieraille 18-25.

Ratkaisuerä alkoi samalla tavoin kuin edellinen päättyi, ja Puijo keskusteli tilanteesta sivurajan tuntumassa pisteissä 0-3. Madsen ja Kilpinen torjuivat kaikki Puijon tarjoilut, eikä kotijoukkueen peli kulkenut lainkaan. Pisteissä 0-6 passarivaihto Rädystä Matsumotoon ja ilon pilkahdus Huomanin hyökkäyspisteellä. Varsinaisesta ilosta ei kuitenkaan voinut puhua, sillä pisteitä ei alkanut ropista. Lopulta niitä muutama ilmestyi, mutta erä kuitenkin Kerholle todella selvästi 6-15.

Pro-libero: Tuuli Tuominen